• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
gogo7777 написа:
...По коя схема ги правиш тия регулатори? Имам едно малко котлонче на което си разтварям ...
Ами по най-елементарната - симистор, динистор, потенциометър и ала бала другите R и C.
И що го грееш? :? Аз не бързам за никъде. Ако е масивно го сека на парчета по 30-40 грама и ги разплющявам с чука на наковалнята докато станат почти на тънка ламарина. Нарязвам я на ленти с ножицата и я накъдрям за да не ляга на дъното. После ги къпя в AR докато се разтворят. Колкото - толкова. Просто ги зае...бавам за седмица.
:partyman:
gogo7777 - майстор
Разтварям го, защото така се прави комплексната сол. Трябва киселината да се изпари (концентрира) и разтвори златото. Валцовам го и го режа на малки люспи. За 10-15 грама злато е необходима 100 гр. царска. Става бързо, но накрая трябва да се внимава да не се "опече". За секунди се изпуска момента....не съм ли до котлона :-D . Спасява работата няколко капки солна киселина малко преди да "изсъхне" солта.
Ами по най-елементарната - симистор, динистор, потенциометър и ала бала другите R и C.
Схеми бол, ама мислех, че имаш някоя изпитана, която си правил. Преди време правих една и не ми хареса как работи.
hidrazin - майстор
Всичко това за необходимата AR и "опичането" е пределно ясно ама за какво ти е комплексната сол? Покрития?
gogo7777 - майстор
Да, за позлатяване става въпрос.
hidrazin - майстор
Е, тогава ти трябва изпаряване до сухо. Накрая температурата не трябва да надминава 70 градуса. Първоначално може да го вариш на по-висока температура. Накрая сваляш. За тази цел имам едно "цукало" с терморегулатор. Фабрично е.
gogo7777 - майстор
Да знам го ама съм свикнал така да го правя и не ми е проблем (традиция :-D ) И в началото е хубаво да е на слаб огън защото "балбука" и излиза от съда матряла :-D .
hidrazin - майстор
Зависи от "тенджерата". Имам колби с вграден стъклен нагревател и щепсел като на старите котлони. :-D Ама хайде стига че ще оспамим темата.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Как да направим степени на котлон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: