• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
todortv - майстор
Дори конструкцията за гипсокартона трябва да е заземена/занулена.
dobcho_vn - специалист
Такааа..
Ново откритие, не знам дали е стандартно за панелките, досега все в къща съм бил, в разклонителна кутия откъдето идва захранването за бойлера, открих нагоряла нула.Та на тая ти ми кутия има връзка освен за бойлера и за контактите в една от стаите :shock: Тоест бойлера е заедно с контактите в една от стаите... Явно там е бил проблема, защото след като я възстанових меката връзка спря да грее... Не знам, не би ли следвало да е директен кабела за бойлера? Аз в у дома съм с директен кабел, ама тук в панелките не знам как.Ако може някой да каже, нека да сподели, моля.
PCL82 - майстор
По някои от по-старите панелки имат кръг за бойлер и бойлерно табло до банята. При тях 4-те предпазителя на таблото са надписани: осветление, бойлер, ус. контакти, кухня.
При по-новите и част от по-старите няма предвиден бойлер, а вместо него таблото е с два кръга за контакти: осветление, контакти, контакти, ус. конт. кухня. Обикновено във втория случай има контакт в коридора, изведен от пода на стената на банята. Може при теб този контакт да захранва бойлер.
fikata - майстор
Лош контакт по свръзките на нулата. В най лошия случай още по мрежата.
в разклонителна кутия откъдето идва захранването за бойлера, открих нагоряла нула.... Явно там е бил проблема, защото след като я възстанових меката връзка спря да грее...
dobcho_vn =D>
Последна промяна от fikata на ср май 14, 2014 3:08 pm, променено общо 2 пъти.
dobcho_vn - специалист
Не, контактите в едната стая, общо 3 на брой, са свързани с бойлера... По диаметъра съдя, че магистралния е 4 мм2 и от тая кутия 2,5 мм2 заминава за тия 3 контакта и 2,5 мм2 за бойлера.В самия коридор има контакт, но той се захранва посредством бойлерното табло.
Само питанката в случая е как 16А предпазител е издържил тоя товар - хайде лятото няма климатик карам на "естествено" охлаждане, стаята е северна, ама зимъска конвектор 2000W, вярно, че не е пуснат перманентно, и бойлера заедно...баси чудото :?
Явно ще въвеждам зимна и лятна схема-лятото с 16А зимата с 25А :lol:
Junak - майстор
Сега разбра ли защо те карах да изключиш всичко по-мощно :)
dobcho_vn - специалист
Абе леко съм прост и не съвсем, макар и с вишу, ама с твоята идея не тръгнах да меря, ами де що имаше кутия я отварях и гледах връзките и нещо видимо.И в една от кутиите хоп изненада :roll:
Junak - майстор
Няма нужда нищо да мериш. Някой консуматор "взима" нула през зануляването на бойлера. Ако връзката не грее без консуматори, това е причината - лоша или прекъснала нула
hidrazin - майстор
dobcho_vn написа:
...Само питанката в случая е как 16А предпазител е издържил тоя товар - хайде лятото няма климатик карам на "естествено" охлаждане, стаята е северна, ама зимъска конвектор 2000W, вярно, че не е пуснат перманентно, и бойлера заедно...баси чудото :?
Явно ще въвеждам зимна и лятна схема-лятото с 16А зимата с 25А :lol:
Ами как е издържал? Предполагам предпазителя е от тези порцелановите, стопяеми на винт? Тук във форума има един лауреат дето много ги обича и още ги монтира. Той ще ти обясни. Лошото е че последно време нещо не се мярка много-много. :?
:partyman:
Junak - майстор
Стига де, сега ще се появи отнякъде. Я виж как хубаво си пишем :-D
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Греене на мека връзка на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: