• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
John написа:
Стиви,извинявай,но нещо, си се объркал.При,каквато и да е схема,защитният проводник,ще има различен потенциал от нулевия.Ако бяха с еднакви потенциали...за чий ни е тази ДТЗ ?Изискване е ,защитния и нулевия проводник ,да не се обединяват след ДТЗ!
Ами ако таблото е захранено двупроводно и после става три пр. инст.
bobko - специалист
valentino76bs написа:
John написа:
Стиви,извинявай,но нещо, си се объркал.При,каквато и да е схема,защитният проводник,ще има различен потенциал от нулевия.Ако бяха с еднакви потенциали...за чий ни е тази ДТЗ ?Изискване е ,защитния и нулевия проводник ,да не се обединяват след ДТЗ!
Ами ако таблото е захранено двупроводно и после става три пр. инст.
Точно,нулата един път преминава през ДТЗ а другият проводник третият демек защитен които е земен контур(земно) или нула+земен контур (ако има такъв) не трябва да не се обединяват никъде.Свързвал съм ДТЗ с двупроводна инсталация като взема преди ДТЗ от нулата за третия (защитен проводник) и никъде не се обединяват и действа безупречно.
John - специалист
Ами,пак е същото.Не може, да се обединява,защитният и нулевия проводник след ДТЗ.Идеята на самата защита е :да сравнява,входящи и изходящи токове през една индуктивност,и да поддържа една система в равновесие.Тази система е точно :фазовия и нулевия проводник.Защитния/контролният/ проводник дебалансира тази система и тя сработва поради разликата в по
тенциалите на двете линии.Надявам се ,че съм бил точен.Ако не,Хидрата ще ме поправи :).
Стиви - специалист
John написа:
John написа:
Ами,пак е същото.Не може, да се обединява,защитният и нулевия проводник след ДТЗ.Идеята на самата защита е :да сравнява,входящи и изходящи токове през една индуктивност,и да поддържа една система в равновесие.Тази система е точно :фазовия и нулевия проводник.Защитния/контролният/ проводник дебалансира тази система и тя сработва поради разликата в по
тенциалите на двете линии.Надявам се ,че съм бил точен.Ако не,Хидрата ще ме поправи :).
1.А ти разбра ли с каква цел ги обединяваме?
2. Ако до таблото инсталацията е двупроводна, а става трипроводна след ДТЗ, каква е разликата в потенциалите между PE и N непосредствено след ДТЗ?
3. Говориш за сравнение на токове. Какъв ток тече по един проводник, който е свързан само в единия край?
4. Ако свържем втори проводник към същата точка, какъв ток ще измерим между другите два края на проводниците?
Стиви - специалист
Чукча писател, а не читател!!!

Стиви написа:

1.А ти разбра ли с каква цел ги обединяваме?
2. Ако до таблото инсталацията е двупроводна, а става трипроводна след ДТЗ, каква е разликата в потенциалите между PE и N непосредствено след ДТЗ?
3. Говориш за сравнение на токове. Какъв ток тече по един проводник, който е свързан само в единия край?
4. Ако свържем втори проводник към същата точка, какъв ток ще измерим между другите два края на проводниците?
Стиви написа:
c5pro написа:
valentino76bs написа:
Ако има сложена ДТЗ вземи една лампа или там някакъв консуматор и го пробвай между фаза и нула и между фаза и защитен! При фаза и защитен проводник ще изключи ДТЗ.
между нула и защитен без товар,пак ще изключи ДТЗ.накрая нищо няма да разбере. :?
дано обаче разбере,че трябва да си извика ел.техник.
Между нула и защитен проводник няма да изключи ДТЗ, ако няма консуматор във веригата, защото тока ще е 0 ампера :wink:

от тук тръгна спора! Никой не твърди, че N и PE трябва да останат свързани след теста!

Ти какво казваш? Ще изключи ли?
valentino76bs - майстор
Е за това говорим да го онагледим!
Прикачен файл:
sh30g.jpg
bobko - специалист
valentino76bs написа:
Е за това говорим да го онагледим!
Прикачен файл:
sh30g.jpg
При ситуацията дето е на снимката няма да сработи ДТЗ тествано е ето и снимка.
Изображение

При други ситуации сработва.Не сработва когато нулата от ДТЗ премине през тялото ми и аз с другата ръка докосна друга нула извън ДТЗ.А ако докосна директно нулата от ДТЗ и отделната нула дето не е през ДТЗ тогава сработва веднага.
Стиви - специалист
Е, дойдохме си на думата :wink:

Определено този начин за тестване и за определяне на проводниците работи, колкото и да не им се вярва на някои хора. :supz:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Варианти за предпазители и ДТЗ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: