• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
krasi92 - майстор
63А клас D долу 63А клас C горе и си ти.
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
...Не е ясно колко е неговата партида ама щом главния му е 63А говори за 15kW партида.
Да, да. Много добре знаеш, че в основа Е33 влизат 35, 50 и 63А. :) То и моят навремето беше 63А, защото не са го слагали от ЕРП. Купуваш вложка и влиза такава и от 63А. Но сега смениха с автомати от 50А(което се вписва в 10kW партида), а на някои места и DIAZED изпълнения на ГРТ съм срещал.
kostabosta написа:
Опитах в повишаване на мощността, но от ЧЕЗ взеха да исакт пари и се отказах
Ще ти искат, много ясно. Навремето като не е/не сте платили - заявили - по-висока мощност, така е.
kozl - майстор
То случай с проточни бойлери и на сина в блока. Навремето като го строиха, а ние плащахме и обещанията валяха - трифазен ток за проточни бойлери. Е да ама кво да вида :shock: . Захранващия кабел 5х6мм2, а в ГЕТ сложили АП 25А 3Р. И като помисля, че убавите бойлери са над 21 кВт и :? :? :? че са ме :finga: Ми последва отказ от проточния бойлер и сега дебна да сменя АП-то в ГЕТ с 32А, че тя само печката с котлоните е 7 кВт на пълна мощност и е захранена от една фаза. А и в случая отпада необходимостта от трифазен АП, защото няма нищо трифазно като консуматор и като опроводяване в апартамента. Не знам кой какви сметки е правил, но идеята някъде е опорочена. Примерно нося линейните схеми в ЧЕЗ за съгласуване, смятат струват, намалили мощността на АП-тата с една идея надолу и надраскан чертежа с червен химикал. Или в блока на майка ми след подмяната на съдържанието на ГЕТ от ЧЕЗ, предпазителите от 63А витлови, станали АП 50А.
Така де и после факт в апартамента главния предпазите по-мощен от този в ГЕТ.
Стиви - специалист
Ами нормално, партидите не са за монофазен и трифазен ток, а за мощност! Може и да си на най-малката тарифа - до 6kW и пак да си поръчаш трифазен ток. Цената ти е същата. Ако ти сложат предпазители 32А , мощността ти става 22kW и минаваш в третата група от 16 до 50kW , за която цената за присъединяване е 2316лв - доста скъпо ще ти легнат предпазителите :shock: Ако ще плащаш толкова, то нека поне предпазителите да са 63А :wink:
FM STEREO - специалист
22kw и предпазител 63А? :?
krasi92 - майстор
Проточен газов бойлер.Системата е работила докато е залепил автоматичния в апартамента.
kozl - майстор
Стиви написа:
Ами нормално, партидите не са за монофазен и трифазен ток, а за мощност! Може и да си на най-малката тарифа - до 6kW и пак да си поръчаш трифазен ток. Цената ти е същата. Ако ти сложат предпазители 32А , мощността ти става 22kW и минаваш в третата група от 16 до 50kW , за която цената за присъединяване е 2316лв - доста скъпо ще ти легнат предпазителите :shock: Ако ще плащаш толкова, то нека поне предпазителите да са 63А :wink:
То зависи от коя страна го гледаш. Ако купуваш жилище в строеж, няма партида, има проекти. Гледаш в проекта наредени консуматори бол, трифазен ток, мощност достатъчна за проточен бойлер, с едновременно отопление на ток. Договор с ЧЕЗ не съм подписвал и така нямам информация какво е станало и защо мощносста не отговаря на проекта. Нанасяш се в жилището с открита партида и почват изненадите. В ап.табло главния е 3Р 63А, в ГЕТ 3Р 25А :shock: Явно проекта не е одобрен от ЧЕЗ и резачката. Обаче трафопоста е построен с мощност по проекта и е оразмеряван само за жилищата в комплекса. Къде не излиза мощността :? Ами на първо място в жилището. Отпадна проточния бойлер. И сега ако подам искане за проучване за по-голяма мощност какво ли ще се случи :? Ами проверено, плащаш и получаваш по-мощни предпазители, а захранването е от същия трафопост.
Друг пример трафопоста е изграден от ЖСК за нуждите на сградата по одобрен проект. След години без да му променят мощността включиха още една сграда към него, защото не бил достатъчно натоварен, при това без да е изкупен от ЧЕЗ. Кое е нормално :? Повече от 45 г. апартаментите в блока на майка ми са били с предпазители 63А и сега осъмват с 50А.
thinkpad - майстор
kozl написа:
[Повече от 45 г. апартаментите в блока на майка ми са били с предпазители 63А и сега осъмват с 50А.
Защото самоволно се усилват с вложки 63А, понеже посочените вложки спокойно влизат в основата на мястото на вложка 50А. Навремето не са се пуснали на голяма партида и това е - свършен факт.
Стиви - специалист
FM STEREO написа:
22kw и предпазител 63А?) ?
Стиви написа:
Ако ти сложат предпазители 32А , мощността ти става 22kW и минаваш в третата група от 16 до 50kW , за която цената за присъединяване е 2316лв - доста скъпо ще ти легнат предпазителите :shock: Ако ще плащаш толкова, то нека поне предпазителите да са 63А :wink:
Прочети го, колкото пъти е необходимо! Все пак, ако зациклиш на десетки пъти четене, спри с четенето и пиши, за да се опитам да обясня по-подробно с примери и картинки. :partyman:

Козлодуйски, СЛЕД като сте платили по 2300 лева за партиди, някой е отишъл и е подписал от ваше име партиди за по 700 лева. Не вярвам да ти е чак толкова бедна фантазията, за да не се сещаш какво се е случило :проба:

Тинкки, за пореден път се включваш с подобно мнение и ме изкушаваш да те попитам - колко киловата стават с такъв предпазител, в коя група попада тази мощност и в такъв случай, каква е целта на включването ти?
FM STEREO - специалист
При 22kW предпазителя трябва да е 100А,за какви 63А говориш при 22kW :?
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Проблем с автоматичен бушон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: