• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolovvd - майстор
Да не забравяме, че телефона, грамофона, радиото, телевизията и т.н. преди 100-200-300 години също са били фантазия.
Много ми се иска да заведа някоя баба на 90 години на 3D кино и да запиша с камера реакциите по време и след филма. :)
MamaMy - майстор
Ми имайте търпение да дочакате щом вярвате. Те и вярващите от всички религии все дават зор за края на света и го чакат от 1000 години ма то все не се случва :) . За съжаление налагат се изобретения само когато някой ще спечели много, ама много пари от тях. Това означава, че даже и да влязат в серийно производство твоите мечти, ще се търгуват скъпо и пре скъпо и обикновенния човек ще се грее на въглища и ще ги купува втора ръка като не им остане от вълшебната пръчица :lol: Или според твоите сметки най-малко 100 години ако сега ги пускат по магазините. :wink:
nikolovvd - майстор
И си прав и не си, но няма да се впускам в подробности!
Колкото повече си мислим, че можем да се справим с природата, толкова повече природата ни го начуква. Пример са последните събития с бедстващите общини.
Който живее така както са живели преди 100 години не се впечетлява нито от купищата сняг, нито от липсата на ток, нито от липсата на телефони. Хората са мислили, когато е трябвало и си имат всичко-брашно, месо, вино и т.н..
А ние които сме съвременни юнаци, само като ни спрат нета и откачаме. Хлябът го купуваме от магазина, т.е. няма магазин, няма хляб, има глад.
С други думи, колкото по-технологично живеем, толкова по-голям ще ни се види глада някой ден. :lol:
lov - майстор
MamaMy написа:
lov написа:
Имай си я и я ползвай със здраве. :) ...
Не сме се разбрали. Имам упътването със схемите. :-D

Иначе имам две MW но едната е комбо класическа с грил и конвекция, а другата е само микровеле. Нямам инверторна и не се натискам.
nikolovvd написа:
Маже да се ползва висока честота за загряване на вода. Зъботехниците използват такава техника, за да разтопят метал и да го излеят във вид на мостове и корони.
Подобна технология се ползва в заводите за полупроводници, за да постигнат висока чистота на материала.
В първия случай устройството се ползва за 2-3 минути на 3-4 часа, а във втория, където машината работи по няколко часа без прекъсване, има апаратура, която едва ли някой ще може да си я позволи, а и да си я позволи, едва ли ще построи хангар 3-4 пъти по-голям от къщата, която ще отоплява.
Може би някой ден в далечното бъдеще, когато човек си построи къща и се ожени, ще си закупи нещо като котел за твърдо гориво, в който ще слага нещо подобно на молив или пръчка топъл силикон и така ще се отоплява за 50 години напред. Нещо като миниатюрен атомен реактор.
Но за сега технологиите не позволяват такива високо технологични начини на отопление в домашни условия.
Същото е положението с охлаждането със слънчева енергия - възможно е, но само в лаборатория.
СВЧ има от сигурно 50 години и не е нищо ново, нито по-икономично както си мисли някой. Фантастиката не е забранена стига да не се опитва някой да я налага като реално съществуваща и да ме убеждава колко било хубаво. :weedman:
Е сега пък ша си броим микровелетата. :-D Повече от една не ми трябва но по ишлиците :) сигурно ще ги събера още 7-8 работещи. И още толкова коруби и със сигурност една касетка с магнетрони. Само трафове няма че се събрахме много майстори в къщи и сина ги парчадиса за негови занимавки.
Иначе внимателно прочетох описанието и разгледах схемичката в препратката. Нищо особенно в схемното решение дори са си оставили диодния умножител на напрежението. Магнетрона си работи само в режим на пълна мощност с паузи и инвертора по никакъв начин не регулира мощността.
Относно ТВЧ-тата за нагряване на метали може да не са енерго икономични но в някои случаи са просто незаменими. Практически без тях много трудно могат да се получат чисти силициеви кристали които са основата на електрониката. Да не говорим и за зоновите и повърхностни закалки.
Ей на това отдавна съм му се вгледал и се надявам да не го отлагам много във времето да си го стъкна.
https://www.youtube.com/watch?v=litvs7yX7RQ
https://www.youtube.com/watch?v=MyZEaPQinO0
Спасява доста безнадежни ситуации дето сме свикнали да решаваме с груба сила чук и вълшебните думички ''Ха сега ти еВах майката''

Относно мини ядрените реактори отдавна съществуват работещи конструкции. Дори 60 години хАмериканците правят опити да подкарат самолет но поради проблемите с радиацията и защитата е зарязан. А и по подобни причини няма как да се остави в ръцете на обикновенни хора да го обслужват.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Микровълнов бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: