• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 15
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sts - специалист
Колега знам че има осветителни тела за под но полюлей не може да се закачи на пода.
sts - специалист
Колега hidrazin
няма защо да се "огорчавам" за монтажа на кабелите.
Творческото виждане включва всичко което си представяте като реално изпълнение /монтаж на кабели / съгласно нормативната уредба и добрите практики.
plam43 - специалист
sts написа:
plam43
Преди да питате във форума за помощ трябваше да направите /план,скица или изглед /на разпеделението на панелката.
В това разпределение поставяте на местата им консуматорите които предвиждате на този етап и техните мощности.
След това се избира от къде да се положат кабелите до таблото.
Избират се сеченията на кабелите и защитната апаратура в таблото.
Във Вашият случай част от участниците в дискусията "гадаят" и предлагат решения.
Блогадаря за забележката.В момента не мога да направя скица понеже живея в друг апартамент.Ето разпределението с предполагаемите консуматори.
1.коридор
Осветление - 5 led луни
2.хол
Контакти за общо потребление 8 -10бр./плазмей tv, зарядни,приемник за tv,лаптоп,нощна лампа,ютия , прахосмукачка и в много рядък случай радиатор 2500w при отказ на климатик/
климатик
осветление полилей 4 бр. led крушки
4. килер
Осветление 2 бр.led луни
5.детска
Осветление спот - 4 бр led.крушки
контакти за общо потребление /компютър,принтер,прахосмукачка,зарядни,led tv, и в краен случай радиатор 2500w
климатик
6.кухня
контакти за общо потребление /микровълнова,тостер,кафеварка,миксер,прахусмокачка/
пералня 1800w
вентилаторна фурна със стъклокерамични котлони 6000w
хладилник със фризер 275w
аспиратор 150w
скара на терасата 1200w
Осветление плафон с 2 бр. led крушки
7.баня
Осветление 2 бр. led луни
вентилатор
Бойлер 1800w с бойлерно табло с контакт
Проводниците ще бъдат под предстенна обшивка от гипсокартон с вата
Смятам, че това е достатъчно като инфо за помещения и консуматори.
Последна промяна от plam43 на ср сеп 30, 2015 9:41 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
sts написа:
Колега hidrazin
няма защо да се "огорчавам" за монтажа на кабелите.
Че ти какво общо имаш с emil679 та ми отговаряш на поста към него?
Ако сте един и същ потребител, това не е добре.
toolegittoquit написа:
Сичкото може, но най-добре на стената и високо. На до 20см от тавана! Шансът там някой да дупчи, да пробива, да реже, да кърти, да слага нова подова настилка са минимални.
Къде е най-добре не мисля че ти трябва да решаваш. Що копаш так където е написал проектанта.
А такъв контакт виждал ли си? Знаеш ли колко жилища са изпълнени с такива контакти и къде вървят кабелите според теб?
Мислел бил...
Прикачен файл:
kontakt_podov_cheren1.jpg
kontakt_podov_cheren1.jpg (64.09 KиБ) Видяна 1075 пъти
А такива неща виждал ли си? Виждал ама на куково лято.

Изображение
:partyman:
Последна промяна от hidrazin на ср сеп 30, 2015 9:47 pm, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
toolegittoquit написа:
На до 20см от тавана! Шансът там някой да дупчи, да пробива, да реже, да кърти, да слага нова подова настилка са минимални.
Точно на тази височина(+- 5см) се правят куфари за скрито осветление, а това е след мазилката...

Прикачен файл

DSC_0951.jpg
DSC_0951.jpg (89.57 KиБ) Видяна 1076 пъти
hidrazin - майстор
plam43 написа:
...Блогадаря за забележката.В момента не мога да направя скица понеже живея в друг апартамент.Ето разпределението с предполагаемите консуматори.....
Хубаво си го написал. А сега седни и го начертай. Зора е твой и никой не е длъжен да седне и да си представя кое, къде, как...
plam43 - специалист
hidrazin написа:
plam43 написа:
...Блогадаря за забележката.В момента не мога да направя скица понеже живея в друг апартамент.Ето разпределението с предполагаемите консуматори.....
Хубаво си го написал. А сега седни и го начертай. Зора е твой и никой не е длъжен да седне и да си представя кое, къде, как...
Ок ще си пробвам чертожните умения
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
...Що копаш так където е написал проектанта.
////А такъв контакт виждал ли си?
Сам съм си проектант. А колонните контакти съм ги виждал. Големи и грозни. Кабелите вървят долу. Това не означава, че трябва да ми харесва.
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
Кабелите вървят долу. Това не означава, че трябва да ми харесва.
Но това няма никакво значение и никой не го интересува какво харесваш или не. Това с харесвам, не харесвам - във фейса.
А сега нека изчакаме чертожните умения на plam43. Не е необходимо чертежа да е перфектен.
Просто за да се добите представа за разположението.
nikolov333 - майстор
Много лесно и полезно приложение за 3D моделиране е Google SketchUp 8 http://google-sketchup.bg.softonic.com http://www.vbox7.com/play:38889ccab1&pos=vr даже с него си правих и чертежи на кухнята, гардероба и шкафовете. :partyman:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 15

Тема "Питане за нова ел.инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: