• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333 - майстор
POCOMAX написа:
nikolov333 написа:
Ами зависи къде ти е таблото..ако е близо има смисъл понеже така и така ще боядисваш..И пускай кабели с 3 проводника !!! :idea:
Добре, реших да си викна един специалист... ся говорих с него по телефон, приятел на мой приятел е... каза ми, че бойлера по принцип трябвало да си има отделен непрекъснат кабел и отделно трябвало да се върже с негов си специален прекъсвач... прави ще излезете май...
И той ми каза, че въобще не е нормално да е вързан в контакт... било абсурд.

Ема аз не разбирам, как за 20+ години(от как се помня) нищо не се е случвало и са изведнъж...
Много правилно решение! :partyman:
POCOMAX - специалист
FM STEREO написа:
Сложи един предпазител 16А преди тези контакти които ще извеждаш и бойлера,има кутии за монтаж на стената,фазата от този контакт я прекарваш през предпазителя и тогава в новите контакти и бойлера,тоест връзваш бойлера и новите контакти след предпазителя,така ако евентуално включиш печка и бойлер едновременно предпазителя ще изключи и няма да се стигне до претоварване на кабела и стопяването му.Това само временно докато дойде ел.техника и преработиш инсталацията.
Ема човек... ся като се позамисля... аз не го ли имам това?
В момента имам табло, което се намира в коридора(над вратата към балкона)... в него имам прекъсвач, към който е вързан входящия кабел, към който се връзват бойлера и контакта.... не е ли същото? Нищо друго няма вързано на този прекъсвач(16А е) освен контакта и бойлера, и ся новите ми контакти.

Значи всико е ок? ... за сега?
POCOMAX - специалист
FM STEREO написа:
Сложи един предпазител 16А преди тези контакти които ще извеждаш и бойлера,има кутии за монтаж на стената,фазата от този контакт я прекарваш през предпазителя и тогава в новите контакти и бойлера,тоест връзваш бойлера и новите контакти след предпазителя,така ако евентуално включиш печка и бойлер едновременно предпазителя ще изключи и няма да се стигне до претоварване на кабела и стопяването му.Това само временно докато дойде ел.техника и преработиш инсталацията.
Ето гледай ся напрайх снимка... не се вижда в детайл ама все пак:
Изображение

Тва значи ли, че всичко е наред(за сега)... не трябва да имам притеснения да ми спре нулата, както каза hidrazin: " Тези нади, засуквания, вързвания .... създават предпоставка в някой слънчев (или облачен) ден бойлера ти да остане без нула."
POCOMAX - специалист
Къде си hidrazin-еее, невольо.... ела да дадеш мнение...
POCOMAX - специалист
Само дето не мога да видя дали е 16А тоз предпазител... само на него не пише... другите са 10А, 25А... и тнт... на този няма.

Аре, бе м'няци... дайте си мнението. Има ли опасност от пожар, високо напрежение... и някакъв фал след като си имам предпазител преди да вържа бойлера и контакта.

А ремонт на инсталацията ще правя в най-скоро време, въпроса е с тоя предпазител ок ли ще съм поне за сега?
POCOMAX - специалист
Нека тежа на съвестта Ви... ай :D
POCOMAX - специалист
Аре де... заплахи за пожар и натравяне имаше... ся мълчание...
По-специалисти сте от мен... не ми отговаряте. :axe:
POCOMAX - специалист
Като стане фал... нямам ли защити?!
1. Бойлера предполагам си има защита, а сигурно няколко;
2. Имам предпазители на етаж 2;
3. Имам предпазители на етаж 1 + бушони... малки и голям;
4. Имам предпазители в таблото окачено на фасадата;
5. Сигурно има предпазители в трафопоста на улицата...
Заземяване(като гръмоотвод нямам) - двужилно е всичко... ама предполагам нулата е заземена...

Какво стана с пожара питам? Хидразид, бронхид, леонид...
POCOMAX - специалист
Пишете щото ще си помисля, че ме взимате балък :D ... ако само ме плашите с цел да извикам някой от "гилдията" Ви... не е ок :D хахахахаха таргаши такива сте ЕЙ :D XAXAXAXA
POCOMAX - специалист
Ай лека, че ще стана шизофреник с тоз монолог! :idea:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 14

Тема "Прокарване на контакти" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: