• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
yanko78 - специалист
Zoro5 написа:
yanko78 написа:
Разглеждам, но нещо не мога до открия захранване което да се регулира по ватове и волтове. Намирам само на 12 волта на което може да се регулира мощността.
Значи ватовете не се регулират, а волтовете . Трябва ти захранване 120 Вата и с поне 16 Волта , но не повече от 18 Волта (лаптопите ползват такива , виж горе линковете които съм пуснал). Регулирането на волтовете също не е задължително. Регулировката може да стане и с гасящ резистор вързан последователно на "плюса" на захранването. Може и един по як диод да се сложи за да не си "опърдиш" лампите накуп, заради обърнато захранване. :)

:idea: За гасящ резистор може да се ползва парче реотан , което постепено да се скъсява. :!:
Това открих което е на 120 вата а волтажа може да се променя. Смятам, че ще да е както трябва.
http://www.gpsibg.com/product/192/unive ... -120w.html
Zoro5 - специалист
yanko78 написа:
Това открих което е на 120 вата а волтажа може да се променя. Смятам, че ще да е както трябва.
Като параметри изглежда подходящо, като качество ще си проличи по време на работа (все пак е китаец). Когато правиш тестовете ще почваш първо от малките волтажи , правиш замерване на първата лампа и ако не стига ,чак тогава превключваш на по-висок волтаж! Внимавай с поляритета плюс-минус!
stridata - специалист
Да не отварям нова тема ще пиша в тази. В кухнята по незнайна за мен причина имам един мостов кабел 2х4 оставен да си навържа уредите. Та въпроса ми е на него ли да навържа сичко, да си напраяв под шкафовете една разклонителна кутия и да направа два нови кръга/ако въобще има логика за това/ и какъв предпазител да сложа за цялата кухня?????
FM STEREO - специалист
На 4мм2 25А предпазител,желателно е печката да бъде на самостоятелен кръг като кабела трябва да бъде 3х4мм2 и ДТЗ.
stridata - специалист
FM STEREO написа:
На 4мм2 25А предпазител,желателно е печката да бъде на самостоятелен кръг като кабела трябва да бъде 3х4мм2 и ДТЗ.
Благодаря ти! Значи си слагам 25а отвън в таблото, а печката все пак да я отделя с едно малко табло в някой от шкафовете?
FM STEREO - специалист
Печката трябва дъбе на отделен кабел, от таблото до печката се пуска кабел 3х4мм2 и се слага ДТЗ. За другите уреди от този кабел може да си сложиш едно табълце и да си пуснеш два кръга с предпазители 16А и кабел след предпазителите 3х2,5мм2.
gogo7777 - майстор
Регулировката може да стане и с гасящ резистор вързан последователно на "плюса" на захранването.
Е що па на "плюса"....на "минуса" не става ли? :lol: ?
gogo7777 - майстор
FM STEREO....абе ти четеш ли, че имаме 2х4......кви съвети даваш....ааааа да къртене и смяна на инсталацията :lol: ......стреса е голем.
Да ви подсетя за бъдещите съвети....за трифазна инсталация требват 5 проводника, а не 4 :idea:
valentino76bs - майстор
FM STEREO написа:
Печката трябва дъбе на отделен кабел, от таблото до печката се пуска кабел 3х4мм2 и се слага ДТЗ. За другите уреди от този кабел може да си сложиш едно табълце и да си пуснеш два кръга с предпазители 16А и кабел след предпазителите 3х2,5мм2.
Ако е на твърда връзка нищо не и трябва само ако е на контактен излаз!И уж пишеш първо отделен кабел само за нея после пък от този кабел вади някви кръгове. :?
Има си кабел 2х4 за печката и котл. му стигат за другите неща си има друг кръг!
hidrazin - майстор
FM STEREO написа:
Печката трябва дъбе на отделен кабел, от таблото до печката се пуска кабел 3х4мм2 и се слага ДТЗ.
Стига бре. Готварска на щепсел е тъпо решение.
Правилното е на твърда връзка. Да ама тогиз не се изисква ДТЗ.
То не пречи да сложиш и даже е желателно но ...... само пожелателно.
Нещо като Мечо Пух - колкото повече, толкова повече.
:partyman:
P.S. И при мълниезащитата е така - слагаш, слагаш, слагаш ... пръти, колове, измислени мълниеприемници с изпреварващо действие (всичките са фалшиви).
И накрая .... няма 100% гаранция... :-D
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Как да свържа тоците???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: