Ами ако му залепне контакта на релето ко праим?Като залепне контакта на релето през годините, обикновенно се сменя с друго. Другия вариант е да се отчая човек и да си сложи край на живота.....

Ами ако му залепне контакта на релето ко праим?Като залепне контакта на релето през годините, обикновенно се сменя с друго. Другия вариант е да се отчая човек и да си сложи край на живота.....
да си сложи край на живота.....Инак покрай тия проблеми с пусковия ток не може ли да се направи wi fi тоя пусков ток, нещо от рода на идеята на Никола Тесла да предава безжично пусков ток надалеко.... Поне ще стане готино циркулярчето
нед юли 08, 2018 9:02 pmfox_vt написа: Инак покрай тия проблеми с пусковия ток не може ли да се направи wi fi тоя пусков ток, нещо от рода на идеята на Никола Тесла да предава безжично пусков ток надалеко.... Поне ще стане готино циркулярчето.....ми да, ще може да се дяла сачак през телефона![]()
нед юли 08, 2018 8:28 pmben84 написа: От Хидрата разбрах, че на това реле може да се лепне някаква притурка с оперативни контактиМоже да се сложат различни видове "притурки".
пон юли 09, 2018 8:34 pmTrakehner1 написа: Днес се чудех дали някой не е писал след първите два-три поста, бях зает и не успях да видя какво става, а тука е сеч.В крайна сметка тези машини щепсели имат ли, каква е идеята на тоя контактор?
Направих си труда да я изчета и може би е добре да дам малко предистория. Извиках електротехник да я свърже, не съм правил подобни неща и не знам как става. Човека бързаше и ми каза, че ще я направи с какъвто контактор има, аз нямах. Върза един по-стар от мен, аз не съм първа младост. Не обичам да ползвам стари неща, нито съм се стиснал за пари (освен, че не ми се даваха за готова маса) и отидох във Филкаб по друг повод, и купих контактор - казах им какво ще правя и те ми дадоха този.
Машините не са под един киловат, както твърдеше някой - едната е 1.4kW, фрезата е 2kW като дават 9.6А. На ключовете пише 16А, но ме съмняват много. Купих и гъба за всеки случай, също 16А. Та последно, какъв контактор да взема? Защита от прегряване/претоварване имат и двете машини.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: