Пичове , тази цялата манифестация е правя понеже плащам безбожно скъп ток ....лято 200 лв зима 350...Къщата е двуетажна и имам съмнение че тези под нас дърпат от нашия ток. Смених всички стари ъреди с по няколко ААА клас но ефекта беше 20 30 лв.Имам един изкаран контакт от вън къщата за сондата и се оказа че този контакт спира единствено когато сваля АП в таблото на енергото....Цялото табло разхвърлих но кабел за този контакт няма от моето табло.Един господ знае от къде минава и къде е вързан този контакт и за това ще сменя всеки един кабел който ми видят очите ....включително и този който захранва къщата..... В момента имам една изкъртена стена където ще е новото табло и два три наредени АП и за това искам да чуя мнения как ще е най удачно с тези ДТЗ..... Аз бях готов само кабели да пускам двужолни но след много четене и тука благодарение на вас се убедих че си заслужава това ДТЗ.... Така и така ще къртя не ми пречи да пусна и 3х кабели.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bavareca7778
- специалист
166 мнения в "Свързване на ел табло"
nikolov333
- майстор
То добре да се смени инсталацията с трипроводна и ДТЗ, ама трябва много, четене и предварително обмисляне, за да стане добре практически... Ще ти изброя само някой ограничения.. пари, знания, реализация, неясноти и пропуски в планирането.. Даже и да приемем, че преодолееш първите три, съм сигурен, че с планирането няма да как да стане добре по-съвети от форума, понеже няма достатъчно задълбочена информация за реалната ситуация. Трябва си и осмисляне и практически опит.. Първия път винаги стават грешки, а следващата смяна на инсталация обикновенно е през поколение. Та според мен, замисли се дали заслужава да разкъртиш всички стени заради кражби.. Има и по-интелигентни начини да изолираш комшиите .. по-добре вложи пари във вата и изолации по тавани и стени..
plamen6703
- майстор
чет ное 01, 2018 7:56 pmnikolov333 написа: То добре да се смени инсталацията с трипроводна и ДТЗ, ама трябва много, четене и предварително обмисляне, за да стане добре практически...От осем страници това е най-доброто и точно мнение по темата

Бавареца толкова много е "чел" и въпреки всичко не е успял да разбере най-главното, че само с четене ел.инсталация не се прави, трябва учене и практика. Не знам с какъв акъл се навива някой да дава съвети и препоръки за ДТЗ на технически неграмотен човек, като за монтиране на ДТЗ и изграждане ел.инсталации се изискват специфични знания и квалификация каквато е ясно ще от първия пост, че питащия не притежава!

bavareca7778
- специалист
чет ное 01, 2018 8:39 pmplamen6703 написа:Пич дай да не се обиждаме като не знаеш какво знам и какво не ....когато се занимавах с инсталации нямаше ДТЗ ... да не ми е професия но пък точно тя е свързана с слаботоковите инсталации и не съм както казваш неграмотен. Този форум май е направи си сам или греша. Да искам съвети за да допълня липстващите ми знания относно ДТЗ но това не означава че не мога да пусна 10 кабела на кръст до таблото......чет ное 01, 2018 7:56 pmnikolov333 написа: То добре да се смени инсталацията с трипроводна и ДТЗ, ама трябва много, четене и предварително обмисляне, за да стане добре практически...От осем страници това е най-доброто и точно мнение по темата![]()
Бавареца толкова много е "чел" и въпреки всичко не е успял да разбере най-главното, че само с четене ел.инсталация не се прави, трябва учене и практика. Не знам с какъв акъл се навива някой да дава съвети и препоръки за ДТЗ на технически неграмотен човек, като за монтиране на ДТЗ и изграждане ел.инсталации се изискват специфични знания и квалификация каквато е ясно ще от първия пост, че питащия не притежава!![]()
hidrazin
- майстор
чет ное 01, 2018 9:33 pmbavareca7778 написа: ....когато се занимавах с инсталации нямаше ДТЗ ...Никога не си се занимавал с инсталации - със или без ДТЗ...

bavareca7778
- специалист
чет ное 01, 2018 7:56 pmnikolov333 написа: То добре да се смени инсталацията с трипроводна и ДТЗ, ама трябва много, четене и предварително обмисляне, за да стане добре практически... Ще ти изброя само някой ограничения.. пари, знания, реализация, неясноти и пропуски в планирането.. Даже и да приемем, че преодолееш първите три, съм сигурен, че с планирането няма да как да стане добре по-съвети от форума, понеже няма достатъчно задълбочена информация за реалната ситуация. Трябва си и осмисляне и практически опит.. Първия път винаги стават грешки, а следващата смяна на инсталация обикновенно е през поколение. Та според мен, замисли се дали заслужава да разкъртиш всички стени заради кражби.. Има и по-интелигентни начини да изолираш комшиите .. по-добре вложи пари във вата и изолации по тавани и стени..Не става човек ..... старите кабели са станали пластмасови, тръбите са се вградили в самите кабели ...... не е само заради кражбата а просто са морално остарели . Всичките разклонителни кутии са отворени поради факта че толкова са се разпаднали че няма какво да им сложиш ....две три бяха затворени с капачки от компоти. От скоро живея в тази къща и ел-а наистина е в окаяно състояние а имам 2 малки деца ....най вече заради тях се навих да пускам ДТЗ и ако трябва не стените ще изкъртя а и керемидите ще си пренаредя да не им вали ... Изолация , вата отвън всичко съм и направил и остана тази последна спирка Ел инсталацията.... И не искам да си викам майстор който ще дойде да ми го направи .....искам аз да си го направя дори и да объркам нещо .....всичко е поправимо
bavareca7778
- специалист
bavareca7778
- специалист
чет ное 01, 2018 9:39 pmhidrazin написа:Да не съм ги проектирал аз , но съм ги изграждал по така наречения проект който някой по умен е мислил.чет ное 01, 2018 9:33 pmbavareca7778 написа: ....когато се занимавах с инсталации нямаше ДТЗ ...Никога не си се занимавал с инсталации - със или без ДТЗ...
![]()
Тема "Свързване на ел табло" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература