• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
turbocharged - специалист
Какво казва Wikipedia по проблема?
https://en.wikipedia.org/wiki/Light_switch?wprov=sfti1

Ориентация
Посоката, която представлява “включено”, също варира в зависимост от страната. В САЩ, Канада, европейски страни, Русия и т.н. е обичайно положението „включено“ на превключвателя да бъде „нагоре“, докато в много други страни като Великобритания, Ирландия, Австралия, Нова Зеландия и държави от британската общност тя е "надолу".

Аз винаги съм предпочитал включено да е надолу.
svg - специалист
Кое е първо?
Яйцето или кокошката?
Че и тази тема :)))
gogo7777 - майстор
Няма такова нещо. Неможе нещо, което СОЧИ негатив да УКАЗВА позитив. Няма такова в природата и познанието на човека. Както и да се погледне с която и да е наука лесно ще се докаже, че надолу е изключено (намалено, ниско , нула-земя, малко, счупено, умряло, черно, слабо, ТЪМНО, лъжа, не, няма и т.н). Числата, нотите, руните, символите, растежа и к'во ли още не......
Нещата са важни, а не.....абе как и да го тура все тая, няма регламент-дреме ми на.... :lol:
nikolov333 - майстор
Цялата логика на включване нагоре-надоло зависи от приоритетите на потребителя.. тоест дали приоритет му е включването или изключването. При осветлението за мен приоритет има включването, понеже предназначението му е да осветява и затова избирам по-лесното като манипулация, натискане надоло да светва, а по-трудното нагоре да гаси. По-аргументирано от това не мога да го обясня. Да сме живи и здрави да си светваме лампите още дълги години, че след това не се е върнал никой да потвърди как стоят нещата след 👑-вируса.. :-D :partyman:
Andri01 - майстор
Едно нещо на долу/ като виси/ ,е изключено. Включено е на горе! Природен закон! За това и жените предпочитат включването на горе! :partyman:
gogo7777 - майстор
ср мар 11, 2020 5:25 pmAndri01 написа:
Едно нещо на долу/ като виси/ ,е изключено. Включено е на горе! Природен закон! За това и жените предпочитат включването на горе! :partyman:
......ъъъъъ краката също нагоре, нали? :wink:
Andri01 - майстор
Кви крака,кви 5 лева,бе? Тука се говори за дръжката на ключа! Ей,сааде мЪрсотии в главите на младите!! :partyman:
Lisko - майстор
пет мар 06, 2020 9:08 pmzz_stefanov написа:
Това е въпрос като тоя, как искате да заварвате седалката на тоалетната чиния.
Темата така и така се разводни...
Честно казано, никога не обръщам внимание как съм заварил седалката нито как съм я оставил. Мисля, че понякога е така, понякога инака. Буквално - не знам. Току що питах жената, да потвърди че и тя е така. Щото и преди сме се чудили на акъла на семейства дето "спорят" за седалката. Даже го има в заглавието на една иначе хубава книга.
zz_stefanov - майстор
Лиско, добре сте.
И мен не ме вълнува, но са ме обвинявали, че са седнали директно на порцелана. :)
gogo7777 - майстор
чет мар 12, 2020 7:32 amzz_stefanov написа:
Лиско, добре сте.
И мен не ме вълнува, но са ме обвинявали, че са седнали директно на порцелана. :)
Било е от зор..... :lol:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Ключовете за осветление,кое е правилно-нагоре ли да се включва или надолу или" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: