• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MamaMy - майстор
пон дек 13, 2021 12:33 pmengineer написа:
Ти да видиш . . .

https://www.canadianbiomassmagazine.ca/ ... lets-6045/
Не питайте защо се качва цената на пелетите. Ние сигурно имаме повече гори от тях та изнасяме дърва и пелети. Те нали са глупави, сигурно даже ще внасят. Ако съм аз в правителството ще наложа тотална забрана за износ на дърва и стоки произведени от дърво. Все пак това е стратегическа суровина. По същия начин ще забраня и износа на зърно. Особено на такова което е субсидирано за производство. Да видим после как цената ще се нормализира и ТЕЦ-овете сами ще се насочат към по-евтиното гориво.
infomar
чет дек 16, 2021 8:58 pmMamaMy написа:
Ако съм аз в правителството ще наложа тотална забрана за износ на дърва и стоки произведени от дърво. Все пак това е стратегическа суровина. По същия начин ще забраня и износа на зърно. Особено на такова което е субсидирано за производство. Да видим после как цената ще се нормализира и ТЕЦ-овете сами ще се насочат към по-евтиното гориво.
Нямаш правото да го направиш според законите на ЕС.
Нали за това ни приеха там, за да станем, пазар за техните продукти и суровинна база за тяхното производство. След като цените там са по-високи от тези в БГ, на производителят хич не му пука за БЪЛГАРИЯ и си гледа печалбата, щото това е КАПИТАЛИЗЪМ - всичко е в целта на парата.
Представи си какво ще стане след като приемем еврото.... както казваш, каквото сами си направим, друг не може.

В очакване на зелената енергия.
Прикачен файл:
262665948_1520876694957277_1012951754418739203_n.jpg
262665948_1520876694957277_1012951754418739203_n.jpg (23.93 KиБ) Видяна 671 пъти
mika - специалист
пет дек 17, 2021 8:03 aminfomar написа:
... щото това е КАПИТАЛИЗЪМ - всичко е в целта на парата.
Друго си беше през СОЦИАЛИЗМА - един час има ток, два часа няма ... :wink:
MamaMy - майстор
Всичко може. Все пак сме страната на неограничените възможности. :) Щом може да спреш всеки един легален бизнес значи и дърводобива може. Като няма дърводобив ще изнасят криви краставици :lol: . Съвсем отделен е въпроса дали искат да го направят. Проблема е, че това е все бизнес на "наши" хора.
hidrazin - майстор
пет дек 17, 2021 12:41 pmmika написа:
Друго си беше през СОЦИАЛИЗМА - един час има ток, два часа няма ...
Не помниш - в различни градове режимът беше различен.
И режимът беше 1985-та година когато Горбачов се продаде на евреите и краварите.
Ние като един от сателитите на СССР го отнесохме тогава.
Тъпо е да се твърди че през соца режимът на тока е бил нещо нормално и ежедневно.
Все пак до соца почти сме нямали енергетика - през 1944-та година общият капацитет на централите в БГ е бил ... 130MW
В момента само при мен пиково произвежданата мощност надхвърля (малко) 50MW - или над 1/3 от мощността в цяла България. :wink:
Но тогава бяхме сателит и не си взехме поуки и сега пак сме от страната на булката.
Абе - приготвяйте си свещите и фенерчетата... :-D
17.12.2021г - В шест области на България се въвежда режим на тока
:partyman:
resistbody - майстор
Е то нормално да има режим в Тея балкански села, така написано заглавието, да си помислиш че е свършил тока
MamaMy - майстор
Защо ми се струва, че https://novini247.com не се списва от българи? Няколко статии прочетох и все едно са преведени с Гугъл. :?
hidrazin - майстор
пет дек 17, 2021 6:08 pmMamaMy написа:
Защо ми се струва, че https://novini247.com не се списва от българи? Няколко статии прочетох и все едно са преведени с Гугъл.
Прикачен файл:
247.jpg
247.jpg (112.04 KиБ) Видяна 558 пъти

:partyman:
Christo - майстор
Соцът си имаше достатъчно кусури. Не е нужно да му приписваме и измислени. Далеч непълният списък на спрените централи включва 4 блока по 440MW в Козлодуй, 1260MW в ТЕЦ Варна, 630MW в ТЕЦ Бобов дол, 112MW в Кремиковци... Сигурно има и други. За последните 30 години колко нови мощности са въведени? Системата се крепи на магия, защото беше разсипана промишлеността и консумацията рязко спадна.
infomar
пет дек 17, 2021 7:17 pmChristo написа:
За последните 30 години колко нови мощности са въведени? Системата се крепи на магия, защото беше разсипана промишлеността и консумацията рязко спадна.
Путин и комунистите са виновни. Основно ПУТИН и може би и китайците.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Да слагаме ли вече фотоволтаици и вятърните генератори вкъщи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: