пон дек 13, 2021 12:33 pmengineer написа: Ти да видиш . . .Не питайте защо се качва цената на пелетите. Ние сигурно имаме повече гори от тях та изнасяме дърва и пелети. Те нали са глупави, сигурно даже ще внасят. Ако съм аз в правителството ще наложа тотална забрана за износ на дърва и стоки произведени от дърво. Все пак това е стратегическа суровина. По същия начин ще забраня и износа на зърно. Особено на такова което е субсидирано за производство. Да видим после как цената ще се нормализира и ТЕЦ-овете сами ще се насочат към по-евтиното гориво.
https://www.canadianbiomassmagazine.ca/ ... lets-6045/
чет дек 16, 2021 8:58 pmMamaMy написа: Ако съм аз в правителството ще наложа тотална забрана за износ на дърва и стоки произведени от дърво. Все пак това е стратегическа суровина. По същия начин ще забраня и износа на зърно. Особено на такова което е субсидирано за производство. Да видим после как цената ще се нормализира и ТЕЦ-овете сами ще се насочат към по-евтиното гориво.Нямаш правото да го направиш според законите на ЕС.
Нали за това ни приеха там, за да станем, пазар за техните продукти и суровинна база за тяхното производство. След като цените там са по-високи от тези в БГ, на производителят хич не му пука за БЪЛГАРИЯ и си гледа печалбата, щото това е КАПИТАЛИЗЪМ - всичко е в целта на парата.
Представи си какво ще стане след като приемем еврото.... както казваш, каквото сами си направим, друг не може.
В очакване на зелената енергия.