• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Junak - майстор
Само да попитам. Търся работещ шредер за документи - да си пусна вътре всичките дипломи, сертификати, правоспособности и групи. установих, че нищо не съм знаел. Благодаря на Господ, че съм оцелял досега. eleonorvelichkov, кажи една молитва за мен...
eleonorvelichkov - специалист
пон мар 21, 2022 1:48 pmAndri01 написа:
Тинки беше цвете пред този "умник". Дано не убие някого с тези"знания"!! Хлапе,акъл се дава на човек,който мисли .А не на такъв дето се образова от нета и Google.
Айде де кажи защо слагаш зануляване бие ток, махаш зануляването спира да бие? Би ми било интересно да науча на какво се дължи?
Andri01 - майстор
Няма ли спреш с тъпотиите? Явно зануляването ти е фалшиво,както и 80% от книжните ти знания. Повече мога да кажа ако дойда на място. С твоите"умни" приказки и от разстояние - толкова!!
пон мар 21, 2022 4:46 pmAndri01 написа:
Няма ли спреш с тъпотиите? Явно зануляването ти е фалшиво,както и 80% от книжните ти знания. Повече мога да кажа ако дойда на място. С твоите"умни" приказки и от разстояние - толкова!!
Какво означава фалшиво зануляване? Само да кажа, че бойлерът бие ток дори да е изключен дори и в няма в други контакти включени уреди? Посочи ми един случай, в който заземяване да бие ток. Само да отбележа, че знам за още един такъв случай с една електрическа скара за барбекю, която също занулена бие ток. Ето три случая, в които зануляването бие ток. Да речем, че моето зануляване не е наред. И трите случая са все на село.
Andri01 - майстор
:lol: :lol: :lol: Чукча писател,не читател!!
krasi92 - майстор
пон мар 21, 2022 5:00 pmeleonorvelichkov написа:
Какво означава фалшиво зануляване? Само да кажа, че бойлерът бие ток дори да е изключен дори и в няма в други контакти включени уреди? Посочи ми един случай, в който заземяване да бие ток. Само да отбележа, че знам за още един такъв случай с една електрическа скара за барбекю, която също занулена бие ток. Ето три случая, в които зануляването бие ток. Да речем, че моето зануляване не е наред. И трите случая са все на село.
Па ти като капацитет в областа на зануляване и заземяване се изходи смело. Ха сега кажи защо на село бие. Или не знаеш. Може би селото ти е една слаботокова антена. Като кажеш а трябва да си готов да стигнеш и до я. Сигур в гуглето не си намерил решение на пеоблема със селската мрежа а тука мозък ръсиш. Не са хубави тия работи да знаеш.
muhala - майстор
....Посочи ми един случай, в който заземяване да бие ток. Само да отбележа, че знам за още един такъв случай с една електрическа скара за барбекю, която също занулена бие ток. ...
Ако заземяването ти е да кажем в норма и е 4ома и предпазителя на бойлера ти е 25А крива C. Ако има повреда в нагревателя и той избие на корпус ще изключи ли предпазителя ти и след колко време ? През това време какъв ще е потенциала на корпуса спрямо земя ?
пон мар 21, 2022 8:18 pmkrasi92 написа:
Па ти като капацитет в областа на зануляване и заземяване се изходи смело. Ха сега кажи защо на село бие. Или не знаеш. Може би селото ти е една слаботокова антена. Като кажеш а трябва да си готов да стигнеш и до я. Сигур в гуглето не си намерил решение на пеоблема със селската мрежа а тука мозък ръсиш. Не са хубави тия работи да знаеш.
Решението е да си заземя корпусите, а не зануля, защото нулата, не винаги е нула, но не съм го направил поради мързел и липса на време.
пон мар 21, 2022 8:41 pmmuhala написа:
....Посочи ми един случай, в който заземяване да бие ток. Само да отбележа, че знам за още един такъв случай с една електрическа скара за барбекю, която също занулена бие ток. ...
Ако заземяването ти е да кажем в норма и е 4ома и предпазителя на бойлера ти е 25А крива C. Ако има повреда в нагревателя и той избие на корпус ще изключи ли предпазителя ти и след колко време ? През това време какъв ще е потенциала на корпуса спрямо земя ?
При съпротивление на човека около 1000 ома и съпротивление на заземителя 4 ома токът през човека ли ще мине или през заземителя? А за да ти изключи преди да се опреш си слагаш ДТЗ, а не разчиташ на 25 амперовия предпазител.
пон мар 21, 2022 8:41 pmmuhala написа:
Иначе при тези параметри 25 амперовия предпазител ще изключи на 2-3 минута. Но и да не изключи заземяването ще обере потенциала, защото е със значително по-ниско съпротивление от човека.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16

Тема "Зануляването вместо заземяване крие риск" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: