• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 55
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
iliya_i - майстор
чет дек 07, 2023 8:57 pmivanovbg написа:
Абе някой има ли монофазен генератор? Аз само съм виждал, иначе нямам. Който има да премери дали на контакта е вързана масата и дали единия край на намотката е на маса.
Монофазен генератор няма маса. Маса има само при постоянен ток, ама и тя е условно понятие.
Разбрах го какво иска да каже. Клипчето е добавено в предното мнение.
Някой да иска да му го пална? Да пална и да меря?
Мога да проверя Хюндая да не би да е по друга схема, този и Деу. С един стар Райдър се изчерпАх отсекъде.
ivanovbg - майстор
Не се чува много добре, но май масата е свързана към шукото, нали?
Никой край от шукото няма верига със защитната или заземителната.
Защитната и заземяването са свързани.
Между двете "дупки" в контакта също няма верига.
Съжалявам за лошото онагледяване! Явно ми трябва гопро.
B0bi - специалист
чет дек 07, 2023 8:53 pmiliya_i написа:
...
Така се отговаря, когато не само не знаеш отговорите на поставените въпроси, а даже не ги и разбираш :wink:
Воби, тоззи генератор, включен в контакт, чрез кабел "трепач", при свален панцер и никаква промяна в инсталацията, опасен ли е или всичко е "ток и жица"?
Да се смятам за късметлия?
B0bi - специалист
Не си спомням какво трябваше да означава "кабел трепач".
Този генератор е максимално безопасен за самостоятелна работа. Свързването на корпуса/"защитните клеми" към земя не ти дава никаква допълнителна безопасност.
Свързването към домашна мрежа ...
Ако контактите ти са занулени и имаш пробив на уред към корпус, 50/50 е генераторът да се окаже накъсо.
Ако инсталацията ти е с трижилни кабели, "пластините" на контактите ти са отделно на заземяване и ако с превключвателя развързваш "нулата" от заземяването - няма проблем.
Ти не я развързваш и на практика корпусите на уредите ти у дома са с потенциала на единия извод на генератора ти. В случаят важи горното - късо със шанс 50/50.
MamaMy - майстор
Трифоне, абе този генератор не е ли инветорен. Тук се търси класически генератор.
B0bi - специалист
Инверторен е. Къде е разликата с "тук"? Само, че уредът му не отчита "връзка" в двете дупки на контакта ...
iliya_i - майстор
чет дек 07, 2023 9:33 pmB0bi написа:
чет дек 07, 2023 8:53 pmiliya_i написа:
...
Така се отговаря, когато не само не знаеш отговорите на поставените въпроси, а даже не ги и разбираш :wink:
Не. Така се отговаря на човек, който не е способен да види по-далече от собствените си предразсъдъци.
Всичко противоречащо на ограничените му познания не включват, просто не е истина.

Бг-мама не е добро място да получиш знания.
чет дек 07, 2023 9:57 pmB0bi написа:
Не си спомням какво трябваше да означава "кабел трепач".
Този генератор е максимално безопасен за самостоятелна работа. Свързването на корпуса/"защитните клеми" към земя не ти дава никаква допълнителна безопасност.
Свързването към домашна мрежа ...
Ако контактите ти са занулени и имаш пробив на уред към корпус, 50/50 е генераторът да се окаже накъсо.
Ако инсталацията ти е с трижилни кабели, "пластините" на контактите ти са отделно на заземяване и ако с превключвателя развързваш "нулата" от заземяването - няма проблем.
Ти не я развързваш и на практика корпусите на уредите ти у дома са с потенциала на единия извод на генератора ти. В случаят важи горното - късо със шанс 50/50.
Не стига, че си неграмотен, но и акъл ръсиш навсякъде!
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 55

Тема "Употреба на занулени контакти с генератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: