• 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 89
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vk - специалист
Самонадеян, A как са свързани свето-диодите - последователно или паралелно (успоредно) ? И също захранването само с един траф ли е (ти казваш захранване от лаптоп)?
NeoBoss - специалист
ето го и моя привършен проект , точно от тая тема преди време ми дойде ентосиазма :).. но фотоапрата няма настройки при видеото и автоматичния режим много го е затъмнило и си играе с бялото ама горе долу се вижда :)

http://vbox7.com/play:2bf18a02cd
Самонадеян - помощник
Здравей VK, обичайно лаптоповските захранвания (някой им викат зарядни) са с 19V или 20V на изхода и имат всички необходими екстри като изправяне, понижаване и стабилизация, които освен това са с гарантирани параметри. С други думи отделен траф не съм ползвал. Свързванията за които питаш са и от двата вида- няколко десетки паралелни клона от последователно свързани диоди (обичайния начин, друг освен който аз поне не знам). :)

Поздрави,
Самонадеян - помощник
vk, извинявай но може и да не съм ти разбрал правилно въпроса преди малко. Използвал съм само едно устройство (трафче), тъй като ми задоволява напълно нуждите.

поздрави.
polifren - напреднал
Здравеите!Някои може ли да ми каже къде във варна мога да купя светодиоди на броика за да си ги навържа сам :?
Fender_str - специалист
Елимекс, имат магазин на "Мир" точно срещу офиса на мсат, на "Дрин" под ДСК-то и на "Селиолу" но не мога да се сетя на кой номер беше.
polifren - напреднал
Fender_str написа:
Елимекс, имат магазин на "Мир" точно срещу офиса на мсат, на "Дрин" под ДСК-то и на "Селиолу" но не мога да се сетя на кой номер беше.
Благодаря за инфото :)
255388 - специалист
Здравейте, някой виждал ли LED Driver-и от този тип да се продават някъде в София на сходни цени? Търсих из нета, но не открих точно такива китайчета у нас, пък от DX ако се реша трябва да чакам доста време докато пристигнат...Говорим за цена 5-10лв. в зависимост от мощността. Не вярвам да не се пласират и тук. Та някой ако е видял, да свирка... :partyman:

Red_line написа:
колега може ли да споделиш какви елементи си използвал в схемата в смисъл стойностите на резисторите и.т.н зарядното като често срещаните ли е 5V 450мА ли е ?
Зарядното е 12V и ги свързах по 3-ки последователно на два паралелни кръга(100мА и 20mA) без никакви съпротивления. Впоследствие обаче след вкл. на 'диодите се получаваше някакъв пад на напрежение в захранването и се наложи да променя схемата. Оставих само 100мА 'диодите и ги свързах паралелно на едно готово LED драйверче(3.5V 700mA) от DealExtreme за 2-3$. Светят на пушка до сега...никакви ядове.
Последна промяна от 255388 на пон окт 10, 2011 10:19 pm, променено общо 1 път.
moimoimoi - майстор
само 12 вата........200 диода
Изображение
Изображение
Идеята за декоративно осветление се възроди след доста време и вече проекта е наполовина завършен. Реших да използвам светодиоди закрепени на лентички по три на брой. Работят на 12 волта и ги захранвам с адаптор. На снимките се вижда разположението. Редувал съм лента със червени диоди и лента със сини като мисля да го направя да свети само червения или само синия цвят. Остана да направя окабеляването, но това ще стане утре. Ще покажа снимки когато всичко е готово.
  • 1
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 89

Тема "Осветление със светодиоди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: