• 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 216
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Chefo77 - майстор
hidrazin написа:
Chefo77 написа:
Що, с Ваго кабелът автоматично ли ще си промени цвета от синьо-сиво на кафяво? :wink:
Кво общо има цевта с клемите? Човека написа:
bobko написа:
... при манипулация с него няколко пъти ми се скъса жило при направа на спайка което ме навежда на мисълта че е леко НЕ качествен,...
С клемите нямаше да му се скъса. Нямаше и да губи време да преправя и отдавана щеше да е забравил че е правил връзки.
:partyman:
Аз щото разбрах, че цвета има общо със спайката :-D Като не цитираш на какво отговаряш, така е :wink:
Извинявам се за недоразбирането.
vk - специалист
bobko написа:
на всичките клиенти им предлагам връзките да са с wago, но не искат.Може и от а гледна точка отказват...
Ама защо клиентите ги питате за връзките, те хората едва ли разбират, калкулирате ги в цената(клемите) и изпълнявате ? Те следва да се изказват само за цвета на ключовете и контактите, броя им, разположението им.
PCL82 - майстор
Като са толкова чупливи да не се окаже, че жилата са алуминиеви или алуминиеви с медно покритие за цвят?
Нали изолацията се екструдира и ако работникът е заредил сини гранули когато са свършили кафявите, защото това е имало.
bobko - специалист
vk написа:
bobko написа:
на всичките клиенти им предлагам връзките да са с wago, но не искат.Може и от а гледна точка отказват...
Ама защо клиентите ги питате за връзките, те хората едва ли разбират, калкулирате ги в цената(клемите) и изпълнявате ? Те следва да се изказват само за цвета на ключовете и контактите, броя им, разположението им.
Последната инсталация дето правя е на голяма (богата)фирма захванала се да отглежда змиорки и отговорника на обекта изрично каза връзките да са на спайки никакви клеми иначе му предложих клемите на wago.На същият обект работят колеги електротехници Холандци те използват wago и една камара ел.глезотийки ,но материалите те си ги носят от Холандия.Ние работим с материали закупени от бг. от хора който нямат голяма представа но както и да е . :) Каквото ми дадат с такова работя.
Pooh - майстор
bobko написа:
vk написа:
bobko написа:
Последната инсталация дето правя е на голяма (богата)фирма захванала се да отглежда змиорки и отговорника на обекта изрично каза връзките да са на спайки никакви клеми иначе му предложих клемите на wago.На същият обект работят колеги електротехници Холандци те използват wago и една камара ел.глезотийки ,но материалите те си ги носят от Холандия.Ние работим с материали закупени от бг. от хора който нямат голяма представа но както и да е . :) Каквото ми дадат с такова работя.
Ясно е, че е така, НО ... абе българска действителност - всеки се меси в неща от които не разбира и те така ...
Само от любопитство - който те кара умишлено да замениш стабилни връзки с измислени такива, подписва ли се някъде, че ТОЙ носи отговорност за всяка повреда в бъдеще? Или си търсим гаранцията, ако и да променяме технологията в движение?
Просто си седя и си мисля - не ми обръщайте прекалено внимание ... :?
hidrazin - майстор
Това от днес. Леко нарушена изолация. После влага и електрокорозия и резултата е:

Изображение

MIRO_073 - майстор
bobko не каза какъв е кабела ей. Македински или турски или друг? Купувате боклуци най-еФтините...така е.
bobko - специалист
Казвам казвам :) Днес го снимах даже.Не зная какво производство по народност,фирмата дето е изписана на него е ПРО ЗДЕНКА КАБЛИ имам някаква интуиция ,че е македонски но не зная просто гадая.Ето и снимка,а вие решавате дали да си купувате от този производител или не. Изображение
ESPACE - майстор
Епа мАкедонски е кабелот. :)
hidrazin - майстор
Остави интуицията. Македонска си е - в Неготино.
По-голямата част от произведените кабели са за износ.
Изнася в предимно западнали и неплатежоспособни държави където трябва да държи ниска цена.
Държави като България, Босна, Албания, Косово, Украйна...
Нататък се сещайте за "качеството".
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 216

Тема "ЕЛ. АБСУРДИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: