• 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nv952 - майстор
valentino76bs написа:

Дойде :-D нямам търпение да го закача на акумулатора да видя защо така бързо пали колата :)
Прикачен файл:
DSC_0037.jpg
Обърка темата :-D
Ей тука е да фалене :) viewtopic.php?f=54&t=38466&start=280
valentino76bs - майстор
brum написа:
valentino76bs написа:
dtmf написа:
Моя UNIT - осцилоскоп, 3 дни от Китай до София, и после 2 седмици втасваше в митница София :mrgreen:
Трябваше да им кажеш да пишат GIFT на пакета ,иначе ако цената е по голяма отива в митницата!
Дори да го маркират като gift са задължени да декларират цена. Ако цената е на 20 долара пак отива в митници. Нищо че е подарък - дължиш мито и ДДС. Минал съм 10тина пъти през митниците последните години и ги понаучих горе-долу тия работи. Виж, ако се разберете да пишат 7-8 долара в цената и да не пишат gift понякога минава директно през пощата.
Не съм съгласен с това което казваш! Всъщност при теб не знам как е но аз доста често получавам разни неща от вън къде си ги купувам къде ми пращат приятели та единственото нещо което ме порязоха е един фотоапарат от USA прати ми го братовчед но аз исках да има застраховка на реална цена и там ядох дървото.Иначе поръчвам от алито таблети, телефони и други неща за над 100 долара и без да им казвам пишат gift и директно идват в нас на адрес.Не съм забелязал какво обявяват като цена.А за обмитяване има определена цена не ми се рови в нета да я видя каква е скочиш ли над нея в кюпа си но не е над 20 долара!
nv952 написа:
valentino76bs написа:

Обърка темата :-D
Ей тука е да фалене :) viewtopic.php?f=54&t=38466&start=280
Аз ща объркам аз тебе върви ли час мага ;)
nv952 - майстор
valentino76bs написа:
Аз ща объркам аз тебе върви ли час мага ;)
8-[ Не знам за кво приказваш :lol:
valentino76bs - майстор
Колеги има един бутон дето не го знам за какво е някой да ме светне :)
REL
Прикачен файл:
DSC_0037.jpg
nv952 - майстор
Като гледам тоя триъгълник би трябвало да е за нулирване на стойностите :?
Имам предвид следното-
При мен,след като пусна клещите без да са свързани да измерват ми показва някаква стойност-примерно DC "-013.4 mV"
Сред натискане на триъгълничето (при мен освен 3 ъгълника пише и "zero" :-D ) дисплея се нулирва :roll:
Може би за това ти служи :)
пп Гледай тоя клип :wink:
Казват че е добре да се нулира (точно от този бутон за който питаш) поради чувствителността на клещито от магнитното поле

ПП 2
Я :shock: научих нещо полезно от това видео :?
Имало едни капачки на щеките които можело да се махат :lol:
И тва го разбрах чак след 1 година #-o
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rFo8gIwPQJw[/youtube]
valentino76bs - майстор
nv952 написа:
Като гледам тоя триъгълник би трябвало да е за нулирване на стойностите :?
А пише натисни да превключиш на REL режим.Това само за AC/DC ток.
It subtract a stored value from the present measurement value and display result.

На нешенски би звучала долу горе тъй:

Изважда се една съхранена стойност от настоящата стойност на измерване и резултат на дисплея. :?
fore - майстор
Колеги я кажете нормално ли е когато включа да меря кондензатори на Хайелека-амперклещите и показват 0,050 нано или 50 пико-фарада винаги, със сондите и до 60 стига.
Също ми прави впечатление че като не съм ги ползвал дълго време и пак на кондензатори като го боцна-се двуоми и не може да спре на тия 50 пико дето ги дава.
При превключване няколко пъти се оправя и стартира от 0,050 нано.
Не мога да се сетя преди ремонта, които аз предизвиках без да искам дали имаше подобен проблем.
Това двуомене дали е от лош контакт на галетният пр. или е проблем в електрониката- да им ги давам да ги правят.

И изобщо до каква най ниаска стойност може да мери кондензатори уреда ? В упътването мисля че е упоменато 1 нанао.
В упътването пише че мери до 0,001 Микро -резолюция. Това е 1 нано нали ??? да не бъркам нещо.

Вчера до към 3 нано ги мерих и 50 пико ги дава като 150-200 пико. 0,150 нано.
Trakehner1 - специалист
valentino76bs написа:
Колеги има един бутон дето не го знам за какво е някой да ме светне :)
REL
Сондите имат съпротивление. Допираш ги, натискаш Rel и мултиметърът ще изважда техният принос от измерванията, които правиш за да са по-точни.

Uni-T определено не са най-добрия вариант цена/качество - марката на Конрад Voltcraft е доста по-добре изработена, въпреки, че е именно от Uni-T и има по-адекватна защита. Виждал съм няколко модела на Mastech, също са ок като защита. Всъщност, масата Uni-T апарати са много долнопробни, никел покритие вместо златно ( износва се по-бързо ), гнезда за сондите от тънка ламарина покрита с никел, запоена в един край само и без усилване, често пълна липса на защита, което е доста опасно, слабо или липсващо усилване около бушоните, често вътре има стъклени бушони с 250V при мултиметър даден като CatIII 600V, спойките са нескопосани.

Най-евтините добри мултиметри са Brymen, според мен и вариациите им Greenlee и някои модели Extech.
dtmf - специалист
И изобщо до каква най ниаска стойност може да мери кондензатори уреда ? В упътването мисля че е упоменато 1 нанао.
В упътването пише че мери до 0,001 Микро -резолюция. Това е 1 нано нали ??? да не бъркам нещо.
Технически спецификации няма ли си, или няма кой да ги погледне?
dtmf - специалист
Trakehner1 написа:
Всъщност, масата Uni-T апарати са много долнопробни, никел покритие вместо златно ( износва се по-бързо )
Всъщност UNI-T би трябвало да са най-добри, щом Fluke им се доверяват да изработват платките на уреди маркирани като Fluke. ( Мога да покажа снимки)

Кой китаец ще сложи позлатено покритие на измислени марки?

Като пробвах скъп автоматичен Extech , ми се прииска да работя с евтин китаец с ръчни обхвати :-D
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: