• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mar80 - специалист
Интересното е като го зареждам няма такова бурно кипене, както когато зареждам други акумулатори.
fox_vt - майстор
С какъв заряден ток си го зареждал в ампери и колко е нивото на елелктролита над плочите?Ако си долял много вода никога няма да ти качи гъстотата трябва да е от10 до 15 мм над плочите течноста.Ако е много над това източването на излишното става по този начин-разреждаш с лампата акумулатора до 10.5 волта,тогава махаш излишната течност и без да наливаш каквото и да било зареждаш акуто.
mar80 - специалист
10,5 волта с вкючена лампа, или когато се изключи лампата да показва 10,5 волта.
fox_vt - майстор
С включена,ти като махнеш лампата напрежението се покачва малко.Идеята на този процес е че при разреден акумулатор сулфата е върху плочите и при махане на елелктролит той е почти като вода и не се губи сулфит-поне не много.
mar80 - специалист
Досетих се за какво е този процес. Оставих CD-то цяла нощ (кам 12 ч.) акумулатора е паднал само на 12.45 в.
mar80 - специалист
Само да попитам над плочите има една пластина, електролита нея трябва ли да я покрива?При последния заряд бързо вдигна волтажа. Усещам как ще си прицакам акумулатора с тези експерименти.
mar80 - специалист
Този акумулатор направо ме озадачава, достигна вече 15,6 волта гъстотата не мърда, много слабо излизат мехурчета.
kuger - майстор
Остава да смениш електролита с такъв с нужната гъстота /1,27/. Само не го изливай с обръщане - тогава ще ходиш до магазина за нов!

Между другото-колко годишен е акумулатора?
mar80 - специалист
Трябва да намеря нещо да издърпам електролита. Но сигурно не трябва да е метално да не даде накъсо. Акумулатора е от 2008, но за сега държи.
kuger - майстор
Е, че до сега как си мерил гъстотата? Използвай гумена круша за клизми /нова, естествено/ :-D .
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Зарядно устройство." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: