http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... &start=120
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
miroton
- майстор
122 мнения в "Съвет за електрожен от Лидл"
idunno
- специалист
Видно е, че Лидл определено е най-търсеният магазин за техника тези дни.То не са винтоверти за 10 лв., електрожени за 100 лв..Абе, с една дума, защо не дойдоха преди 10 години, та всеки българин да се обзаведе с техника и да дръпнем напред.Коя ще е следващата тема-" Помощ за неработещ електрожен от Лидл"? Или може би -" Помощ за схема на елктрожен от Лидл".
Набързо май мернах предложение за изнесен външно вентилатор, та да включва защитата по - рядко- тази практика да се плащат изпити и да се става инженер си е порочна и ето един от резултатите.
Никой не си купува електожен за 100 лв. и никой не гледа ПВ-та и други глупости.Има електрожени за професионална употреба - от хора, които не ги купуват, но ги използват всеки ден.Това са (без да се фаворизира марката):
1.Лорх;
2.Фрониус;
3.Кемпи;
4.Есаб;
Всички остали марки са добри и си работят добре при малки натоварвания.Всеки спрямо бюджета си подбира инструмента.За домашни нужди или да се учи човек си купува нещо евтино, защото инструментите, които изкарват пари струват пари.Просто, нали?
Набързо май мернах предложение за изнесен външно вентилатор, та да включва защитата по - рядко- тази практика да се плащат изпити и да се става инженер си е порочна и ето един от резултатите.
Никой не си купува електожен за 100 лв. и никой не гледа ПВ-та и други глупости.Има електрожени за професионална употреба - от хора, които не ги купуват, но ги използват всеки ден.Това са (без да се фаворизира марката):
1.Лорх;
2.Фрониус;
3.Кемпи;
4.Есаб;
Всички остали марки са добри и си работят добре при малки натоварвания.Всеки спрямо бюджета си подбира инструмента.За домашни нужди или да се учи човек си купува нещо евтино, защото инструментите, които изкарват пари струват пари.Просто, нали?
agj
- майстор
Bojidar_Donev написа:Duty Cycle (работен цикъл) - ПВ или ПР все едно е ,важното е да се разбере смисъла на този технически параметър и да се знае че заваръчна машина се избира най вече по ПВ и то за оптималната работа която е предвидена с даден вид електроди на необходимия ток !Т.е ако искаме да ползваме предимно електроди 2,4 избираме машина с ПВ100% на около 80-100Ам за да гарантираме безпроблемна работа и за нас и за машината иначе максималния ток може да е 120,140Ам. или 160Ам но там ПВ-то ще е друго… ! (нещо подобно съм написал и в тази тема:pansim написа:А случайно да си видял какво е ПВ-то на КРАКРА-та?Би ли ми разяснил какво е ПВне съм чак толкова запознат благодаря предварително
viewtopic.php?f=54&t=32787&start=200 )
Стандарта за ПВ се измерва за 10минутен цикъл при температура 40С !
Но при инверторите на Вики Б – ПВ-то е измерено при 20С : За ХОБИ 130А -Режим на продължителност при 20С за Imax е 45% - http://viki-b.my.contact.bg/invertrer.html
Като гледам какво си написал в по предните постове явно искаш да работиш предимно с електроди 3,25 и ако послушаш по големите от теб и особено пък тези с доста голям опит в заваръчния занаят ще забравиш за тази Кракра и ще си вземеш едно инверторче. Но ХОБИ 130А което ти е предложил колегата е слабичко за електроди 3,25 и защитата ще сработва често при работа с тях ,но за цена около 400лв. с ДДС можеш да си купиш добър заваръчен инвертор например Argo ARC 140 или още по добрия вариант Argo ARC 200 http://www.argo-market.com/Products/Details/1282 за тези два апарата са обади на Драгозов (memberlist.php?mode=viewprofile&u=11946) обикновено прави отстъпки в цента за съфорумци !
А също можеш да обърнеш внимание и на Raider RD-IW15 той е 200 Ам и е на цена 400лв. сега имало промоция за 300 лв. за този апарат стана въпрос в тази тема viewtopic.php?f=56&t=40077&start=20 - колегата sian е доволен от Райдъра! На мен също ми стана интересно за този инвертор ,поразрових се из нета и намерих статия в която е празентиран апарата -техническите параметри са много добри а пък цената е супер! http://napravisam.net/?p=11057
Така че помисли върху тези предложения !Освен това много важно при покупка на инверторна заваръчна машина е сервиза (гаранционен и следгаранционен) !
Bojidar_Donev
- специалист
agj написа:Здравей много от съседите ми са стари заварчици знаеш те са си влюбени в трансформаторите и ми втълпяват и аз да си купя такъв ! Аз съм имал допир с инвертор и знам колко са приемуществата . Колкото до този райдер и на мен ми се наби на очи пише че е 200 ампера и гори до 3,25 електроди според мен е завишен ампераж ! Но както и да е според теб колко електрода 3,25 ще може да стопи преди да изключи термозащитата ? Според мен не повече от 3Bojidar_Donev написа:Duty Cycle (работен цикъл) - ПВ или ПР все едно е ,важното е да се разбере смисъла на този технически параметър и да се знае че заваръчна машина се избира най вече по ПВ и то за оптималната работа която е предвидена с даден вид електроди на необходимия ток !Т.е ако искаме да ползваме предимно електроди 2,4 избираме машина с ПВ100% на около 80-100Ам за да гарантираме безпроблемна работа и за нас и за машината иначе максималния ток може да е 120,140Ам. или 160Ам но там ПВ-то ще е друго… ! (нещо подобно съм написал и в тази тема:pansim написа:А случайно да си видял какво е ПВ-то на КРАКРА-та?Би ли ми разяснил какво е ПВне съм чак толкова запознат благодаря предварително
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... &start=200 )
Стандарта за ПВ се измерва за 10минутен цикъл при температура 40С !
Но при инверторите на Вики Б – ПВ-то е измерено при 20С : За ХОБИ 130А -Режим на продължителност при 20С за Imax е 45% - http://viki-b.my.contact.bg/invertrer.html
Като гледам какво си написал в по предните постове явно искаш да работиш предимно с електроди 3,25 и ако послушаш по големите от теб и особено пък тези с доста голям опит в заваръчния занаят ще забравиш за тази Кракра и ще си вземеш едно инверторче. Но ХОБИ 130А което ти е предложил колегата е слабичко за електроди 3,25 и защитата ще сработва често при работа с тях ,но за цена около 400лв. с ДДС можеш да си купиш добър заваръчен инвертор например Argo ARC 140 или още по добрия вариант Argo ARC 200 http://www.argo-market.com/Products/Details/1282 за тези два апарата са обади на Драгозов (http://www.napravisam.bg/forum/memberli ... le&u=11946) обикновено прави отстъпки в цента за съфорумци !
А също можеш да обърнеш внимание и на Raider RD-IW15 той е 200 Ам и е на цена 400лв. сега имало промоция за 300 лв. за този апарат стана въпрос в тази тема http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 7&start=20 - колегата sian е доволен от Райдъра! На мен също ми стана интересно за този инвертор ,поразрових се из нета и намерих статия в която е празентиран апарата -техническите параметри са много добри а пък цената е супер! http://napravisam.net/?p=11057
Така че помисли върху тези предложения !Освен това много важно при покупка на инверторна заваръчна машина е сервиза (гаранционен и следгаранционен) !
agj
- майстор
Bojidar_Donev написа: Здравей много от съседите ми са стари заварчици знаеш те са си влюбени в трансформаторите и ми втълпяват и аз да си купя такъв ! Аз съм имал допир с инвертор и знам колко са приемуществата . Колкото до този райдер и на мен ми се наби на очи пише че е 200 ампера и гори до 3,25 електроди според мен е завишен ампераж ! Но както и да е според теб колко електрода 3,25 ще може да стопи преди да изключи термозащитата ? Според мен не повече от 3Явно статията не си чел -там пише друго ! И за ПВ-то май не си чел !?Пусна ми мухата с този райдер и тва е
Лек ден от мен
А ПВ-то на Рйдъра е 100% при 155 Ам .И 60% на 200Ам.
Аз гледам тези параметри и не според мен а според това ПВ с електроди 3,25 мм Райдъра трябва да работи без да включи защитата !Т.е.без прекъсване!
Аз не съм работил с него и не мога да дам гаранция за достоверността на параметрите но явно нито ти ,нито пък pansim сте работили с такава машина за да твърдите че параметрите са завишени! Който няма вяра -пробва!
Проверката е висша форма на доверие.( Йосиф Висарионович Джугашвили )
LazarGanev
- "Велик майстор"
- На линия
А бе какъв е тоя мерак за работа в домашни условия с електроди 3.25 и 4мм? Забравете ги тези електроди, 2.5 е напълно достатъчно! Аз поне 6 години не съм купувал 3.25 и наскоро по погрешка купих от Алати (щото в неделя нямаш избор) и сега с мъка трябва да ги изработя, пък за 4 кила 
torbalan
- Дървен философ
Даааааа
на мен проблем ми е, че в наше село няма по-тънки от 2мм.
За много неща бих работил и с 1.6
Аз имам бая голямо количество гръцки електроди Ф3.25 (демек авантакис от ерата на развитото соц. общество) и въпреки това често ходя до магазина да купувам по-тънки
на мен проблем ми е, че в наше село няма по-тънки от 2мм.
За много неща бих работил и с 1.6
Аз имам бая голямо количество гръцки електроди Ф3.25 (демек авантакис от ерата на развитото соц. общество) и въпреки това често ходя до магазина да купувам по-тънки
MamaMy
- майстор
От тия гръцките се отказах вече. То в едно чекмедже имаше 200-250 електрода и сигурно едва ли е имало повече от 10 еднакви. Тъкмо се настроиш по един и той свърши. Почваш с друг и ефекта е
. Или лепне та се къса или "дупчим дупки всякакви". И накрая се получава такава шарения, че 
Тема "Съвет за електрожен от Лидл" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература