• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
fikata написа:
Ползвам съм услугите за тръбни нагреватели в София на ул.Одрин 4/бившия завод "Комуна"/ и на "Сираков С" ул."Любляна" . Предпочитам втората фирма.
Колеги трябват ми 10, 15 нагревателя за една голяма проф. скара къде да поръчам да остана доволен?

Поръчах от Сираков да видим .....Иначе за два дена бяха готови!
Този модел на ТЕСИ има перфектен нагревател -
VLADO66 - майстор
Nia_dimitrova85 написа:
Без ток ли работи? :? :)
hidrazin - майстор
Nia_dimitrova85 написа:
И кво му е перфектното? Като всеки друг боклук на теси...
:partyman:
Bobi161 - напреднал
Synthy написа:
valentino76bs написа:
Е уж ще купиш а пък за каква поръчка говориш?Тръбата се сменя на елдома!
Ще купя от Шишков нов, но ще отида с него да ми направят хром-никелов нагревател по поръчка. За такава направа ми казаха, че им трябва здрава мостра, за да вземат размерите.
Колега, надявам се не си мазохист - достатъчно време и нерви си загубил с това изделие, че държиш и да продължиш с него и още повече с т.нар. му "производител"!?
За да е ясно - от 30г. съм само на бойлери, като съм сменил няколко, с по няколко гаранционни намеси. Употребата им е повече от интензивна.
Преди едни много години ми замениха водосъдържателя именно с такъв на Шишков - 120л., 3кВт, неръждавейка, с втулка за нагревател с радиаторна резба - точно както има снимка по-горе. Още от началото им направих забележката, че заварката на въпросната втулка е ялова, но не - бил с 10г. гаранция, да го ползвам. Е, ползвах го, докато не протече точно от там някъде към края на гаранцията - опитаха се да скатаят малко, но след щателно "нахранване" се принудиха да го заварят както АЗ им казах /според тях това не бил проблема/ - ето на, че спря да тече - вече повече от 5г.
Проблемът с нагревателите, обаче, за тези дълги години с тоя бойлер ми скъса нервите - слагах всякакви варианти - след като проби оригиналния, повече от таван 2г. никой не издържаше, а последните караха по не повече от 6м. И всичко това щото изделието е една конструктивна недомислица, направена с цел неизвестно каква.... А именно:
Въпросната втулка, дето завиваш нагревателя в нея има известна дълбочина, която е по голяма от резбата на гайката на нагревателя. В резултат на това, тръбите на самия нагревател в основата си, са на твърде късо разстояние от самата втулка /която е неръждавейка естествено/, което води до протичане индукционно на някакви токове /не помня точното обяснение на техника/, които от своя страна водят до /поне при мен/ точково разяждане и пробиване на тръбата на нагревателя именно в долните....., да кажем 5см. Това, докато един доброжелателен техник не се смили над мен и не ми даде следния съвет, в резултат на който вече +3г. нямам проблем с най-обикновен меден /с покритие някакво/ нагревател от железарията, каквито горяха преди за няколко месеца - намазва се именно долния край /5-6см., или колкото позволява/ на нагревателните тръби с лепило тип Хелметекс - най-обикновено за левче тубичката. Оказва се, че то прави нужната изолация и предпазва тръбите от "вредната индукция" - сега засичам колко повече от тези 3г. ще изкара. За сравнение има и бойлер същия, но на Елдом Инвест - ами нищо общо с горното "изделие" - тук концепцията е съобразена с подобни /а и всякакви други/ проблеми. А тоя на Шишков ли е какъв е не знам, но го държа до момента, в който пробие водосъдържателя и повече нищо от него не купувам.
Апропо, аз лично не бих си купил дуго, освен пак на Елдом - всякаквите вносни дебело рекламирани с нищо не са по-добри, но пък са по-скъпи... и задължително неръждаем - изплаща с дълговечност.

Извинете дългия ми първи пост тук - отдавна чета форума, но сега намерих за целесъобразно подробно да споделя личния си опит по въпроса - дано е полезен на други.

Поздрави!
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "нагревател за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: