Тани написа:...Ти май не разбра простички неща от тези, които съм казал и за това не можем да се разберем.
1.Аз НЕ искам да опасвам стая в гофрета. Те и гофретата струват пари, но най-вече усилия за монтаж и после кофти подмазване. Вземи ми натъпчи цялата стена с гофрета и после ми наложи плътна мазилка - ама тая мазилка като я чукнеш и ще се напука. Тя стабилна основа ще има ли или ще лежи на мрежа от гофрета с каре 2х2см?
2.Как не разбра, че при новите сгради с гипсокартонен таван не е проблем да се изнесат конзолните кутии над тавана.
3.То това с таблата е по избор, но по едно на етаж да се монтира не мисля, че представлява проблем.
4.Аз мога да направя свързване звезда И да сложа на всеки контакт отделен предпазител, ако искам. И как не разбра, че твоята звезда никаква звезда не е, понеже ще ми режеш за 8 контакта кабела 7 пъти по ред и ще ми редиш каскада от клеми. Моята звезда няма каскада от клеми от какъвто и да е род, тя е от А до Б.
5.Магистрала или не - зависи от замисъла на инсталацията.
6.Целият ти подход издиша, ако искаш да сложиш нещо на място, където гофре няма.
7.НЕ мога да полагам ПВВ-МБ1 в гофре! Мостови кабел не се полага в гофре, а дори и да си ентусиаст - не може лесно да се бута в гофре.
8.Mного си капризен. Безопасността е пред красотата

drastar написа:Не бе, много я хвалите тая инсталация без разклонителни кутии, а понеже аз не бях се сетил и си нашарих такава с разклонителни кутии, просто ме е яд в момента.
Тани ти е обяснил и показал, че става въпрос за кухня. Естествено е да има повече кръгове. За стените, какво харесваш ти, можеш да решиш у вас. По обектите, ако си само електротехник правиш си ела без да те интересуват стени, мазилки бои и ......за това има други хора които мислят, освен, ако не си от големите майстори дето могат всичко

Тани общо взето иска на един кабел нарязан няколко пъти да ми връзва клеми Ваго за снадка, като всяка снадка увеличава съпротивлението на линията. После ми казва, че щял да слага няколко фази за отделни кръгове, но отново по тая схема. Аз му казвам пък, че ако съм клиент мога да му поискам на всеки контакт и на всяка лампа отделен бушон. По неговата схема ще се изприщи да опъва кабели в гофрета и да ругае защо някъде се е закачил поредният кабел за осмият контакт и ще направи един грамаден сноп от кабели, който няма да влезе в никое гофре. Иначе си прав, няма да разводн яваме повече темата, само ако има нещо да каже Тани, да го доизясним. Евентуално ще отворя нова тема по този въпрос.