• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
Аха....уточни се напрежението. Сега ако премериш и напрежението след греца колко е? Имам подозрението, че трафа не дава нужното. Гледам, че има и други намотки. Измери ги и тях колко волта са, на обхват АС.
gandalf_hsr - специалист
Няма от къде да намеря мултицет и тия дни ще си купя един.
gandalf_hsr - специалист
Ако има някой разбиращ от Пловдивско как да заработи системата и срещу заплащане и почерпка да пише на ЛС и да му го донеса да го свърже след работа. :partyman:
gandalf_hsr - специалист
gogo7777 написа:
Аха....уточни се напрежението. Сега ако премериш и напрежението след греца колко е? Имам подозрението, че трафа не дава нужното. Гледам, че има и други намотки. Измери ги и тях колко волта са, на обхват АС.
Здравейте измерих напрежението след греца и кондензатора и показа 20,5,от трафа показа следните стойности:Клема с цифрри 3+ 4=15 цифри:5+5а=5,5 цифри:5+6=17 цифри:5а+6=11Изображение
При свързване на греца с трафа към цифри 5a+6 ми показа пак 20,5.Свалих от платката на Насадката кондензетор пак 25v но на 500 микрофарада,да го монтирам ли на мястото на сегашният който е 1000 микрофарада.
shadow__01 - майстор
gandalf_hsr написа:
....да го монтирам ли на мястото на сегашният който е 1000 микрофарада.
Същото ще ти покаже и да го смениш. Възможно е проблема ти да е в таймера. Снабди се с подходящ таймер и тогава опитвай.
ivanovbg - майстор
Нали ти казах че релето не е за тази работа. Това е циклично реле и само на определеното време подава краткотраен импулс, който не ти върши работа. Не разгледа ли ПДФ-а който съм ти пратил. Там има рисунка на релето което ти трябва. Схемата си е вярна и ако смениш релето ще работи безупречно.
gandalf_hsr - специалист
Какво реле да търся,неможе ли да му се добави нещо на сегашното че невярвам да се съгласят в магазина да сменят релетата.
ivanovbg - майстор
Снимай отпред релето как си го настроил. Пробвай 01 мин - 01 мин
ivanovbg - майстор
Ако при тази настройка ти създава проблем закачи една пробна лампа за кола на 2ро и 7мо краче Виж дали в момента на прещракването примигва, после откачи моторчето и пак така. Не е лошо едно клипче.

Другия вариант ако не си намерил кой да ти го направи, да опаковаш всичко и да ми го пратиш по Еконт, да ти го направя и върна работещо.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Как да свържа 12v траф към ел.моторче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: