• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bobko - специалист
thinkpad написа:
hidrazin написа:
На автора на темата мога да му препоръчам отвертки за 2 кинта комплекта. Има-няма по 40 стинки на парче.
Само закалени отвертки. Имам една с шестоъгълно тяло и дръжка от ацетат. Няма мърдане. Имам и друга закалена - и тя няма мърдане. Избирах си ги. Но не са от известните марки, които си чувал.
Chefo77 написа:
И престани да използваш името на България, за да оправдаваш собствените си ограничения.
Що? Да не би да имаме случайно купчини с излишни пари, в които се къпем? Толкова богати, че не можем да си преброим парите ли? Те това май са ограничения в цялата държава, ама нейсе.
------
По темата:
Мултимер M890G с измерване на честота до 20Khz и температура с термодвойка, както и капацитети на кондензатори. Притежава функция за автоматично изключване след интервал от време за пестене на батерията. Работи с 9V батерия. Полезно уредче за не много пари. Оригиналните сонди в комплекта са малко под критика, т.е успях да скъсам кабелите, не че нещо им има. :) Мери стайна температура, ако не му бучнеш термодвойка, но си пуснал уреда да мери температура. В комплекта има и гумено калъфче, има и разгъваща се поставка, с която може да се постави изправен. Общо взето за цена от 20лв чудесно уредче за непретенциозна работа. Ако някой има намерение да си пържи уреда, да мери токове над способностите му или напрежения над тях и подобни изпълнения - по-добре да си потърси отсега уред със съответните защити. В конкретният основната защита е бързо действащ стопяем предпазител. Този каквото му кажеш и е според възможностите му - мери с относително висока точност. Повече няма какво да се иска.
Може да се закупи от магазин Елимекс. ЦЪК
Изображение
Обърках с цитата :) .За този уред ставаше дума.
vnedel4ev - помощник
Да се впиша и аз... Акумулаторна бормашина/винтоверт Budget BAS 18 от практикер. Вече 6-та година си работи безгрижно, доста мебели сглобих и изработих, ел. инсталации и гипскартон. Уж евтин боклук, пък корава душа излезе.
Ъглошлайф Agoyoma Ф115 от Метро за 25 лв - 7-8 години вече за инцидентно ползване. КАто позагрее го оставям да си почине и толкова.
Иначе имам и голям ъглошлайф Ф230 на Елпром-Ловеч и трябва да е на около 30 години, който е учудващо здрав и мощен, няма нищо общо дори със сегашни професионални от същия клас
Jack52 - специалист
Някой ползвал ли е този модел поялници?!
Има два модела в продажба. Видимата разлика е в щепсела. За единия се говори, че е много читав :!: За другия се твърди, че е ... менте :?:
Въпросът е кой кой е ?! :callsign:
Прикачен файл:
poyalnik.JPG
poyalnik.JPG (81.1 KиБ) Видяна 2751 пъти
Прикачен файл:
poyalnik2.JPG
poyalnik2.JPG (54.13 KиБ) Видяна 2751 пъти
PCL82 - майстор
Допускам, че този с шуко щепсела е по-истински, а може и да е същият. В последно време китайските поялници са с шуко щепсели заради завишения контрол и изисквания на ЕС. А където може ги продават с двупроводен кабел.

По принцип и тези трипроводни кабели са отбиване на номера, защото са 3х0,5мм2, а според Наредба 3 най-тънките кабели за преносими уреди трябва да са 0.75мм2. Това има значение затова, че предпазителят тряба да изключи при късо. Както мо нашите земи често на контактите предпазителят е 25А или е кърпен с тел и според състоянието на мрежата и инсталацията може кабелчето да послужи за предпазител.

Тези 0,75мм2 са предвидени за предпазител 16А.
AAsat - специалист
Ползувал съм такъв поялник 60W с щепсел шуко. Вършеше прилична работа докато му изгоря нагревателя и всичко приключи - не можах да намеря нов нагревател. Наскоро в два различни магазина, където гледах за поялници ми обясняваха че изгорял нагревател в гаранционния срок не се включвал в гаранцията.
thinkpad - майстор
Нагревателите за обикновени поялници струват към 2.50лв. Нямам впечатления от този и не знам какъв нагревател ползва, но ако е обикновен, можеш да го закупиш. Продават ги като резервни части за китайските поялни станцийки от типа на ZD98, ZD99, а и просто като "нагревател за поялник". Аз си държа дори един резервен вкъщи, имам една подобна станцийка ZD. Ако не е друго, консумативът е стотинки и я ползвам за непретенциозни неща.
MIRO_073 - майстор
Този крокодил там на втория поялник е точно за заземяване на човката
lov - майстор
Сигурно повече от 7-8 години ползвам такива поялници и съм доволен от тях. Е сменям им човките с истински че оригиналните бързо сврършват ама те при мен понякога си стои по цял ден включен пък и ми се случва и да го забравя по 2-3 дена. Какво да се прави ЕГН-то не прощава.
Това с горенето на нагревателя не е болка за умиране. Малко е на късмет но за поялник дето струва 2 кутии цигари какво толкова. Като ти се разправя купуваш нов и сменяш а като те мързи сменяш целия поялник.
А в интерес на истината май 3-4 съм изхвърлил което не е чак толкова много.
AAsat - специалист
С повечето неща в горния пост съм съгласен. Това за човките изобщо не го коментирам - те са косуматив. Нагревателя на моя изгоря за няма и година - наистина е въпрос на късмет. Нов както писах не можах да намеря - нагревател 60W/230V с вградена термодвойка. Наистина поялника не е скъп, но никой не обича да му се повреждат инструментите ( обикновено в неподходящ момент ), даже и да са евтини. Не помня вече къде точно ( май беше в off road форума ) четох съвет че нагревателя издържа много повече ако преди да почне да се ползува в работен режим се пусне примерно 24 часа на ниско напрежение - на повърхността на нагревателя се получава слой, който значително удължава живота му.
fox_vt - майстор
24 преди започване на работа ли, че тая работа трябва да е цяла работна седмица без прекъсване.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Евтините инструменти, които вършат работа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: