gogo7777 написа:Хм....мисля си, че съществуващата навивка не е еднослойна.Точно така!
За сега само гадая, защото не е пред мен тука.Аз все се надявам, че като го пооблека с още малко бакър туй желязо, то би било полезно за хорицата,....ама ще видим.
,
Това 2,55 А/mm2 малко ме "плаши", но...бакър имам в изобилие.
ПП....Това с волтодобавката е интересно решение. Ако съм разбрал правилно, трябва от трафа да извадя само недостигащото напрежение и да го добавя към съществуващото мрежово...тъй ли?
2,55 А/mm2 е токовата плътност за трансформаторите. В случая намотката ще е най-отгоре и ще се охлажда, и плътността може да се удвои.
Хидрата е прав за стабилизаторите, но тази цена е височка. Същият стабилизатор, който е с регулируем, двоен автотрансформатор, в "Конрад" го продават за 187лв. http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=8428
Имам и пълната му документация, която съм я правил нявга. Решението с дросела за елиминиране на уравнителните токове на двойната намотка е много добро!
За дросела уравнителните токове са противофазни и импедансът му е голям, а двата, паралелни товарни тока са синфазни и при равенството им импедансът на дросела за тях е нулев (теоретично).
Всъщност, двойна е само намотката върху която се плъзгат двете четки. Магнитопроводът е тороидален и е само един.
Четкодържателите са с радиатори за охлаждане.
Колкото съм могъл, свалил съм и съм измерил всичко, което е видно във вътрешността на стабилизатора.
Към схемата съм добавил само индикация за "сфазиране" на щепсела "Шуко" - R1 и LP1.
На снимката на лицевия панел тази индикация се вижда. Тъй като дискусията се поотплесна от темата, този стабилизатор има и изход за 110 V.
Прикачен файл
IMG_2528[1].JPG (46 KиБ) Видяна 1561 пъти
Последна промяна от П. Петков на чет окт 12, 2017 5:39 am, променено общо 2 пъти.