• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 15
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
шоп - майстор
пет яну 08, 2021 8:42 pmLazarGanev написа:

Как точно разбра, че има двойно повече топлозагуби, като каталожните данни казват точно обратното? Обикновеният е енергиен клас С, а плоският е енергиен клас В и има двойно по-малка консумация на ел. енергия от обикновения за година - 1280 срещу 2700кВтч.
Многократно повече метри заварки няма да коментирам. Колко да е ненадеждно, щом има гаранция?
Лазар, умен човек си, учил си геометрия. Учил си и физика.
Не вярвай на каталожни данни!!!

Знаеш, че топлозагубите са по-големи, колкото е по-голяма топлообменната площ при еднакво делта Т
Сам може да сметнеш пълната площ на един цилиндър с обем 80 литра и пълната площ на два цилиндъра с общ обем 80 литра :idea:

Пак сам може да сметнеш линейните метри заварки на един цилиндър с 80 литра обем и на дава цилиндъра х 40 литра.

Жокер от мен губиш един щев по верикал срещу два при твоето белисимо и два шева при дъната спрямо 4 шева при твоето Белисимо... + една торба тръбни заварки.

Всеки, който има глава на раменете ще разбере, че Димитър Димов и Хидрата са прави. Който е на хранилката и получи най-голям % комисионна ще рекламира това от което печели най-много.
Chefo77 - майстор
То Белисимото не е ли копие на двусъдържателните бойлери на Аристон, или се лъжа?

Шопе, каква би ми била далаверата, ако рекламирам нещо, което няма да купят от мен? И ако никой не вижда, че го рекламирам?
LazarGanev - "Велик майстор"
Г-н техник, на тебе, на който всяка трета дума е "изолация" ли да обяснявам, че топлозагубите зависят най-вече от изолацията?
Един и същ водосъдържател, сложен в различни по дебелина кожуси, дава различен резултат:

https://tesy.bg/produkti/bojleri-s-indi ... s-200-65-a

https://tesy.bg/produkti/bojleri-s-indi ... -9s-200-60

И цената е различна, но зависи какво искаме да постигнем. Ако искаме да постигнем по-висок енергиен клас - слагаме по-дебела изолация и еб.м ти площите.
И какво викаш за каталожните данни - да не ги гледам, тъй ли? А как един проектант да избира това, което му трябва и как един надзор да оцени дали са спазени изискванията? И кой е тоя производител, дето ще сложи лъжливи данни в каталога на даден продукт? Явно изобщо си нямаш понятие на какви санкции може да отнесе някой за поместени неверни данни. Ама какво да се разправям...
Всички производители вече имат такива слим модели, Елдом също. За Тедам е рано :-D :wink:

ПП. Чефо, ти на хранилка ли си? :cool:
Chefo77 - майстор
пет яну 08, 2021 9:49 pmLazarGanev написа:
ПП. Чефо, ти на хранилка ли си? :cool:
Е това счупи тъпомера.
Ама разбира се, че съм на хранилка!
На Елдом - от тази тема. Иначе на Беко за перални и сушилни, на Фестул/Макита/Бош за машини, на Таркет за ламинати ...
Аз съм човекът - комисионна, мога цял ден да си броя топките през джобовете, в края на месеца има само Ka-ching, Ka-ching, Ka-ching...
Последна промяна от Chefo77 на съб яну 09, 2021 8:04 am, променено общо 1 път.
пет яну 08, 2021 8:33 pmГмм написа:
Вече с нов бойлер,дано си изкара гаранцията😀
Увлечени по хранилките, пропуснахме най-важното по темата!

А Иисус говореше: Отче! прости им, понеже не знаят, що правят. И като деляха дрехите Му, хвърлиха жребие.
egomen66 - майстор
пет яну 08, 2021 10:42 pmLazarGanev написа:
пет яну 08, 2021 8:33 pmГмм написа:
Вече с нов бойлер,дано си изкара гаранцията😀
Увлечени по хранилките, пропуснахме най-важното по темата!

А Иисус говореше: Отче! прости им, понеже не знаят, що правят. И като деляха дрехите Му, хвърлиха жребие.
Абе Лазаре...

Защо се занимаваш с Гугъл философи... :?
mower - напреднал
Благодаря на всички за отговорите.Дренажа на клапана съм го предвидил.Ще имам пералня и сушилня в същото помещение и дренажа ще влиза в мръсния канал на пералнята.
LazarGanev, благодаря и на теб за предложението.
Вкъщи не изключваме бойлера от години.Не ползвам нощна тарифа и не гоня енергоефективност.В една друга тема бях чел твое мнение,че когато не се изключват не е такава голяма драмата с хоризонталните бойлери.В такъв случай не се ли обезсмисля малко покупката на бойлера от твоя линк?
kozl - майстор
пет яну 08, 2021 9:49 pmLazarGanev написа:

Всички производители вече имат такива слим модели, Елдом също. За Тедам е рано :-D :wink:
Гледах ги аз тези. Съблазниха ме размерите, понеже бойлера реших да го крия в гардероб. Ама нели съм фен на неръждейката, а тея не бяха и избрах по-големия размер на гардероба.
Пък и бойлера е алтернатива на ТЕЦ и основно ще е като багаж складиран в гардероба :-D

И нещо реално от магазин-сервиза на Елдоминвест в София, ж.к. Красно село. Тъщата я записаха за следващата седмица за рекламация по гаранционен бойлер. Аз купих бойлера от същото място и ми предложиха монтаж в същия ден :rolleyes:
Оно има финансова логика, монтажа се заплаща, гаранционният ремонт не. Ма ми минава и друга лоша мисъл за опашка на рекламации :?
Принципно водата в бойлера е разделена на слоеве, използва се понятието стратификация. Колкото по-тънък и висок е бойлера, толкова това стратифициране е по-силно изразено. Студената вода постъпвайки отдолу, избутва нагоре горещата и така може да се ползва гореща вода до последно. Освен това контактното сечение между горещата и студената вода е малко и топлообменът е по-бавен. При хоризонталния бойлер много бързо целия обем се омесва и вместо слоеве гореща и студена вода се получава един обем хладка вода. вярно, че когато нагревателят работи постоянно, този обем пак се загрява, но всичко зависи от скоростта на източване и скоростта на подгряване (мощността на радиатора). При двуобемния хоризонтален бойлер това смесване на топла и студена вода става по-бавно. Но честно казано повечето хора, които си купуват такъв бойлер, едва ли са наясно с тези технически подробности, а повече се купуват заради слим дизайна :wink: .
egomen66 написа:
Абе Лазаре...

Защо се занимаваш с Гугъл философи... :?
Ами щото по цял ден пърдим заедно в това гърне, как да не им обърна внимание. За мене будят интерес подбудите за такова поведение. Поне единият от тримата наистина е убеден, че това да работиш с една фирма, а не с всички е въпрос на финансова обвързаност, т.е. - плаща ми се за да работя с тях :-D . Другите двама са наясно, че няма как да е така, но го правят от заядливост :cool: . Значи от утре трябва да почна да редувам производителите, за да не бъда обвиняван във финансова зависимост:
1. Днес съм монтирал да речем Теси, утре Елдом, вдругиден Съснсистем, после Бош и т.н. Ако ми се опъне някой клиент, че искал пак Теси - о, не, не може, на предния клиент сложихме такъв, някой ще ме обвини във финансова зависимост - представяте ли си абсурда?
2. Монтирал съм по един-два пъти от всички марки, виждам недостатъците на всеки, знам ги вече наизуст (това вече е станало преди 10-15 години), но продължавам да ги предлагам, за да не бъде обвинен от шопа или едикой си?! Как да го наречем - кощунство, егоизъм, мерзавство, безотговорност?
3. Не е ли по-нормално да избера 1-2 максимум 3 марки с които да работя по мои критерии, да се специализирам в тях, да обуча персонал, да се снабдя със специализирани инструменти, да поддържам резервни части? Държа да кажа, че на всички марки, които предлагаме сме оторизиран сервиз, независимо дали ни има писани в сайта им или не. Тоест като предлагаме продукт, ние стоим изцяло зад него, а не - вземи парите и бягай, пък после клиентът да си търси сервиз.
съб яну 09, 2021 10:24 amkozl написа:
И нещо реално от магазин-сервиза на Елдоминвест в София, ж.к. Красно село. Тъщата я записаха за следващата седмица за рекламация по гаранционен бойлер. Аз купих бойлера от същото място и ми предложиха монтаж в същия ден :rolleyes:
Оно има финансова логика, монтажа се заплаща, гаранционният ремонт не. Ма ми минава и друга лоша мисъл за опашка на рекламации :?
Може да има и друго обяснение - обикновено едни монтират, пък други сервизират - може да имат повече монтажни бригати, отколкото сервизни специалисти
Димитър Димов - специалист
Варненската група се активизира да брани гуруто.Изобщо не ме интересува кой къде е на хранилка,смукалка и т.н..Никога не съм се ръководил от мнението на непознати когато иде реч за покупка на уред.Някъде из форума бях чел че определен човек не желае да си публикува координатите и телефона за да не го обвинят в реклама и привличане на клиенти,но в същото време когато предлага определени производители,но не на л.с. е нормално.Хайде лек ден и със здраве,от мен толкоз.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 15

Тема "Протекъл бойлер на Елдоминвест" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: