• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
Направи проучване, допитвене до други фирми за поддръжка на асансьор. Ако откриеш по-свестни сменяй ги. Аз минах по този път, обаче не съм оптимист. Конкуренцията е недостатъчна, а заплащането е ниско за фирмите и високо за клиентите.
И друг проблем с настоящите резервни части - поне ако съдя по подменените няколко тук са некачествени.
За колите писаха, че задължават производителя да осигурява части до 10 г. После пазарна икономика. За старите асансьори положението сигурно е същото. Аз пращах запитване до производителя на управлението на асансьора за резервни части и от там ми върнаха оферта за подмяна на цялото управление на асаснсьорната уредба. Т.е. нямат желание да предоставят резервни части за стари (20 годишни) асансьори.
jjsar - напреднал
вт яну 10, 2023 7:37 amkozl написа:
Благодаря!
sts - специалист
Зависи на какви асансьорни техници ще попаднете.
Има съвестни от тях които си вършат работата
съгласно инструкциите и зная,че носят отговорност.
Те си имат уговорките с производителите на резервни
части.И там има монопол на софийките преприемачи.
В София голяма част от техниците са сбирщина и
"търсят на хляба мекото и на работата лекото".
Дано попаднете на съвестни техници.
И аз винаги искам да строя нови вместо да ремонтирам
стари инсталации или устройства.
П. Петков - специалист
вт яну 03, 2023 6:43 pmsilent написа:

Аз съм инженер и не мога да напиша закона на Ом в диференциална форма, теремите на Тевенен или Нортън нищо не ми говорят .....отивам да се самоубия.....пътьом се моля инженерите с теоремите, дето идват на смяна,.... да могат поне с шублер да мерят.... :-D :-D :-D
Простичко приложение на теоремата на "ТеТевен" (Oт времето преди сто години!), га си правехме аналогови термометри с подръчни средства и операционни усилватели, и когито шуПлерите на ЗИИУ – Благоевград струваха по 10 лева:
https://dox.abv.bg/download?id=ba1a1c5d5d#
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Стар асансьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: