• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
velsi - Почетен майстор
:-D

Прикачен файл

re_shemall.jpg
re_shemall.jpg (127.2 KиБ) Видяна 3705 пъти
subzero - специалист
супер :-D а това какво е, разклунителната кутия на стена ли ?

Прикачен файл

gh.jpg
gh.jpg (43.13 KиБ) Видяна 3701 пъти
velsi - Почетен майстор
Това е лустър клема, но ако ти е по-удобно можеш да изпълниш връзката и в разклонителната кутия.

Прикачен файл

images.jpg
images.jpg (2.32 KиБ) Видяна 3696 пъти
subzero - специалист
а кои са по добри полимерните или порцелановите и от най малкия размер ли ми трябват?
tassel - специалист
Я и аз да си задам тъпия въпрос :) Смятам да си слагам лунички в банята. Трябва ли да прекарвам някакъв друг кабел освен тези, които бяха от старото осветително тяло, при положение, че ще ползвам същия ключ?
subzero - специалист
до колкото разбирам от горните мнения нетрябва, защото към основния кабел които ти е бил на старото осветление на края му си връзваш една лустър клема в зависимост с колко траф ще бъдеш с толкова отвора и вече си връзваш траф за нея! но ако греша да се искажат по компетентните във форума :)
mitcd - специалист
Боже! Защо я дъвчете тая тема още ? Ми има вече достатъчно снимки!
tassel - специалист
Дааааааа сега, като се загледах по-сериозно и ми стана ясно. :-D Само още няколко въпросчета. Понеже смятам да сложа 6 лунички, които да вържа с два трафа(по три на траф), по колко вата ще е най-подходящо да са луните, за да се освети добре помещението, което е 2,5кв.м., с колко квадрата кабел да свържа луните една с друга? С обикновен ключ ли е по-добре или с тези, които се въртят? :)
velsi - Почетен майстор
6 лунички на 2,5 квадратни метра?! :shock: Ти какво ще правиш в това помещение? Операционна ли ще става? Аз в спалнята съм с 4 бр по 20 вата на 12,5 кв. м. и е напълно достатъчно. Кабела 1,5 квадрата.
tassel - специалист
Просто 6 ще стоят най-симетрично и затова. А може да сложа и по-слаби. А ключа, какъв да е? Казаха ми, че ако е обикновен много горели крушките.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Аматьорски въпрос за свързване на 220V>12V трансформатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: