• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 111
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
krasiorocknroll - специалист
Най-добрия/според мен/ вариант, който съм правил до сега е усукване и калайдисване. :wink:
genius - помощник
Зравейте и от мен.Съгласен съм че е най-добре усукване и калайдисване,но ако трябва да направиш 15-20 разклонителни кутии ще ти се отще.Аз усуквам жилата и след това ги стягам в глухи клеми.Едновременно подобряваш контакта и имаш изолация която при необходимост можеш да свалиш,да пресвържеш и пак да изолираш! :idea:
krasiorocknroll - специалист
За 20лв. какво ли не прави човек :)
romanpm - майстор
Според мен усукването принципно не е добре за натоварени с много ампери проводници защото се "ТРОШИ" кристалната решетка и нараства съпротивлението преди усукването , а относно полусферичната форма на сребърните контакти - те са слаботокови до няколко ампера ! Имам 3kW USA калорифер и смея да твърдя че 5мм пъпки съвсем не са сферични , а плоски , и от 15 г. не са горели и почиствани :-D
astor - специалист
Аз също доста се чудих как да връзвам бързо, здраво и лесно кабелиете в кутиите без да си чупя ръцете и вижте какво намерих.

http://products3.3m.com/catalog/us/en00 ... utput_html

Надявам се да ви е полезно. Ще кача една снимка за ориентир.
astor - специалист
R/Y+

Прикачен файл

39.jpg
R/Y+
39.jpg (17.17 KиБ) Видяна 8825 пъти
georgiarg - специалист
Идейно е и може да влезе в употреба.
astor - специалист
Ами това е американсикия стандарт за направа на разклонителни кутии. При мен зад контакта идват 4x2.5 мм² + 1х2.5 мм², които да иде до контакта. Тази клема, ако мога така да я нарека държи от 2 - 16 мм². Вътре има нещо като конусовидна пружина, която се врязва и усуква кабелите един към друг. Има и крилчатки за да може по-лесно да се върти, а долната и част е нещо като пола, която позволява при набутването на кабелите в кутията да се сгъне. Струва около 60ст. с ДДС за бройка. Проблем е да се намери, тъй като не съм ги виждал по магазините. Аз случайно ги видях на есенния пловдивски панаир на щанда на 3M.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 111

Тема "Кабелни връзки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: