• 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 166
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Junak - майстор
Браво. И върху кой от уредите имаме 400V :? 1К или 2К :?
nikolov333 - майстор
Имам ли проблем, ако имам дтз на всички контакти и само фурната с котлона и климатика ми са на твърда връзка на различни фази без ДТЗ и със собственно заземяване обединено с нулата на енергото.
bobko - специалист
Пример: Ако се е получило късо съединение на консуматор 1К и в последствие на късото не е изключил предпазителя а е прегоряла общата нула на двата консуматори какво напрежение ще има на консуматор 2К при траино късо съединение на консуматор 1К?
Junak - майстор
А пък ако има късо и в другия консуматор току виж изгорял предпазителя на трафопоста Ср.Н. А може и на АЕЦ-а :)
bobko - специалист
Просто исках да кажа ,че е възможно.И учителя дето му е казал на човека е прав.Сега друг е въпросът ,че това може да се случи 1:1000000 ,но все пак е възможно.
Junak - майстор
Е, аз съм пас :) То заради такива учители сме на това дередже /както казват комшиите/
nikolov333 - майстор
bobko написа:
Просто исках да кажа ,че е възможно.И учителя дето му е казал на човека е прав.Сега друг е въпросът ,че това може да се случи 1:1000000 ,но все пак е възможно.
Окей..Благодаря за разяснението. Значи е по-скоро теоретичен отколкото реален проблем.
hidrazin - майстор
По-скоро фантастичен. Щото пък силно подозирам че учителя е изпаднал в дълбоко заблуждение.
Или пък ти не си обяснил или разбрал какво точно е казал.
Дадената ситуация е доволно в сферата ма митове и легенди.
:partyman:
bobko - специалист
Иначе ситуацията практически може да се изпълни в някой учебен час по практика :lol:
nikolov333 - майстор
hidrazin написа:
По-скоро фантастичен. Щото пък силно подозирам че учителя е изпаднал в дълбоко заблуждение.
Или пък ти не си обяснил или разбрал какво точно е казал.
Дадената ситуация е доволно в сферата ма митове и легенди.
:partyman:
Каза ми точно...че ако включа радиатор в контакт на една фаза и ютия в контакт на друга фаза и двете фази са в едно помещение и се повреди изолацията, напрежението между уредите става 380-400V..т.е.нещо подобно на това, което bobko описваше но не разбирам каква е разликата ако са две фази в общо помещение или в различни помещения?
Последна промяна от nikolov333 на вт май 05, 2015 11:50 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 166

Тема "Дефектно токова защита" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: