• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 15
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pavelari - майстор
За такова свързване говориш - предполагам.

Прикачен файл

111.JPG
111.JPG (4.34 KиБ) Видяна 3477 пъти
Ники274 - специалист
pavelari написа:
А ти виждал ли си ДТЗ с изгоряла намотка някога? И според теб кога се разбира, че една ДТЗ не сработва? Според мен когато откаже да сработи - тогава се разбира - мислиш ли, че някой у дома натиска тези тест бутони на ДТЗ а?
Ти май наистина нямаш на идея какво представлява ДТЗ.Ако и изгори намотката повече на тоз кръг нищо няма да можеш да подкараш.... Я начертай една схема на ДТЗ ,че да ти е по лесно .И ще ти обясня кое как е и по какъв начин смятам да я внедря в двупроводна инсталация : )
pavelari - майстор
Това се нарича двупроводна инсталация
pavelari - майстор
А това се нарича преход от двупроводна към трипроводна такава. Това на твой език е двупроводна инсталация обаче!!!

Прикачен файл

22.JPG
22.JPG (4.76 KиБ) Видяна 3468 пъти
Ники274 - специалист
Разсъждавай над картинка 111.JPG,нея имам в предвид.
pavelari написа:
Това на твой език е двупроводна инсталация обаче!!!
... никога не съм го твърдял това.Къде съм казал че три жила ще ходят до консуматора,пак не си разбрал.Почваш да си измисляш и нагаждаш нещата.
Последна промяна от Ники274 на пет окт 01, 2010 9:56 pm, променено общо 1 път.
lz1tar - специалист
Павеларчо,защо отбягваш темата какво пише вПУЕУ,или набедените спецове от ЕВН,ЧЕЗ или ЕОН са над закона.Ако не знаеш какво правят тези хубавци,ще ти кажа просят си по 20лв и се омитат.Прикачването винаги се извършва от външна фирма.ГРТ се изпълнява по зададен проект и във всички обяснителни записки е написно че не трябва да има връзка м/у N и Pe.Явно не си работил по ново строителство и много неща не ти са ясни
pavelari - майстор
Последно? Примката се стяга..
pavelari - майстор
lz1tar написа:
Павеларчо,защо отбягваш темата какво пише вПУЕУ,или набедените спецове от ЕВН,ЧЕЗ или ЕОН са над закона.Ако не знаеш какво правят тези хубавци,ще ти кажа просят си по 20лв и се омитат.Прикачването винаги се извършва от външна фирма.ГРТ се изпълнява по зададен проект и във всички обяснителни записки е написно че не трябва да има връзка м/у N и Pe.Явно не си работил по ново строителство и много неща не ти са ясни
С теб ще се занимавам после - ти четеш наредба 3 и се оказва , че нещо не разбираш какво четеш....
Между другото ако поне нещо си прочел няма ли да анализираш прекъсването на защитния проводник - ако Ники говори за изпълнение по 111.jpg /първата картинка/
Ники274 - специалист
давай,стягай и разсъждавай .... : )
pavelari - майстор
Това нещо има недостатъци - особено ако ДТЗ се поставя като главен шалтер в таблото!
Който иска да прави глупости - да те слуша!
Какво може да стане от това - проблеми естествено!
Колегата е сложил две защити и вече им разбира. Нема как да е сложил повече по този начин, защото при свързване на бойлери, перални, PC-та с ftp lan кабели, и други уреди и машини с метални дъна или крачета ще се случват две неща - тя или ще пада постоянно заради утечки, породени от обединяване на нулевия проводник със други проводиности, което води до "отклоняване" на част от нулевия ток по други "пътеки" и съответно ще има изключване.
Когато няма консумация ДТЗ няма да падне /второто нещо/, освен ако няма връзка със "заземител" /може тръба/ който има друг потенциал, различен от този на "нашата нула". Т.е. това приложение може да се ползва частино в сухи помещения, където няма електроуреди свързани с друга земя или нула, които съм дал като пример. Но един ТВ или PC в хола, свързани с друга инсталация /мрежа, кабелна/ могат да създадат причина за падане на ДТЗ.
Една повреда в ДТЗ може да доведе до сериозен проблем /залепване на фазата в ДТЗ примерно/...
Нека нямам опит и нека нищо не разбирам и нека нямам въображение - колегите / и двамата с които спорим/ ще тичат - единия да маха ДТЗ, другия да слага мостчета в таблата. И немогат да си представят какви ПРОБЛЕМИ ще имат

Прикачен файл

1111.JPG
1111.JPG (26.61 KиБ) Видяна 3206 пъти
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 15

Тема "За нулевия проводник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: