• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
BAlexandrov - специалист
sasooooooooo написа:
Ако някой се е ориентирал към този модел крушки, в магазина на "Филкаб" - Бургас ги продават за около 5лв/брой.
Аз и по 4.50 лв ги бях взел от човек - все същите китайки като тези от 10 лв :lol:
shotik - майстор
sasooooooooo написа:
Ако някой се е ориентирал към този модел крушки, в магазина на "Филкаб" - Бургас ги продават за около 5лв/брой.
Колко се нагряват тези лампи,защото купих такива ,но след 4-5 мин започва да мирише от изолаторната част,фасонките са студени,стъклената част не може да се пипа ,гори .
sasooooooooo - "специалист"
Само една миришеше в началото така :?
styb - специалист
mitcd написа:
През глим лампата минава напрежение което зарежда електролитния кондензатор в електронното запалване на лампата .Проблема се решава като се сложат в паралел на крушката кондензатор 100nF/400V и съпротивление 1М
Има ли значение колко вата ще е съпротивлението ?
ELEMENTAL - специалист
Поне 0,5W-oв трябва да е резистора.
styb - специалист
Значи ако е по голям не е проблем , питам защото имам 2W
ELEMENTAL - специалист
Да, ще ти свърши работа 2 W-овия резистор.
men79 - специалист
Имам проблем се енергоспестяващи крушки... клучовете за пускане на осветлението ми са със светлинни индикатори и от там се получавало проблема с крушките, а именно като загася лампата продължава да свети по малко... Та въпроса ми е може ли тези светлинките в ключа да ги изключа по някакъв начин и дали ще спре да свети лампата после след спиране?
preslav - майстор
men79 написа:
Имам проблем се енергоспестяващи крушки... клучовете за пускане на осветлението ми са със светлинни индикатори и от там се получавало проблема с крушките, а именно като загася лампата продължава да свети по малко... Та въпроса ми е може ли тези светлинките в ключа да ги изключа по някакъв начин и дали ще спре да свети лампата после след спиране?
Моята енергоспестяваща крушка се палеше и гаснеше от един светодиод в ключа - махнах светодиода и всичко си дойде на мястото.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 20

Тема "Компактни луминесцентни лампи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: