• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MIRO_073 - майстор
thinkpad написа:
Добре, похвали се дека си бил. Стига вече. Моят нито е прозрачен, нито нищо.
Ти гузен негонен бяга. Въпроса "Кой Ви допада най-много?" беше отправен за моите постнати снимки. :-D За сравнение с "другата" снимка не може да става никакъв въпрос.
thinkpad - майстор
MIRO_073 написа:
Ти гузен негонен бяга. Въпроса "Кой Ви допада най-много?" беше отправен за моите постнати снимки. :-D За сравнение с "другата" снимка не може да става никакъв въпрос.
Еднакви са! :-D Само, че моят не е прозрачен и е дялкан с теслата. А и ми излезе без пари. :-D
п.п Как така не са измислили китайците менте на автоматичен - вътре запоен един стъклен бушон и само кутийка на автомат. :?
Тани - модератор
thinkpad написа:
MIRO_073 написа:
Еднакви са! :-D Само, че моят не е прозрачен и е дялкан с теслата. А и ми излезе без пари. :-D
п.п Как така не са измислили китайците менте на автоматичен - вътре запоен един стъклен бушон и само кутийка на автомат. :?

Именно затова е трудно , а като се замисля сега, дори невъзможно, да се стигне до консенсус! Говорим за различни неща!
gogo7777 - майстор
Аз имах предвид теоретично как стоят нещата. Естествено в една инсталация не е само един предпазител на един кръг, а се поредица от такива. Възможноста от риск е сведена до минимум.

А иначе за залепването, знам много добре какво е нужно та да се заварят клемите (или пластинката), не е необходимо да щракаш бушона за да се симулира контактор.......достатъчно е САМО веднъж и заварката е готова :-D . Аз когато вдигам главния гледам да няма включен мощен консуматор, от това съображение. Вероятноста е далеч от тая на метеорита и къщата :-D
PCL82 - майстор
Аз се ръководя от следния подход: Съоръжения, които не са изпълнени правилно или имат нужда от модернизация се правят според съвременните практики. Когато обаче нещо е изпълнено добре, има живот и отговаря на нуждите, не бързам да го подменям с ново, само защото не е върха на техниката.

По тази причнина когато изградих нова инсталация на една моя стара къща направих трипроводна инсталация с много кръгове и АП. Но осветлението, което беше чудесна инсталация с бели бергманови тръби само преизтеглих с нопи ПВА.

В същото време на апартамента ми от 78г. съм със стопяеми предпазители и читави двупроводни кабели само съм профилактирал връзките и съм сложил подходящи вложки. Таблото ще сменя, чак когато ми трябват още кръгове, контролери и сменям кръгове с трипроводни.

На вилата при ремонти съм преизтеглил кръговете на кухнята, бойлера и осветлението (заради алармата, която е към осветлението) с трипроводни, а таблото ще сменя когато имам нужда от още кръгове. В същото време старото дървено електромерно табло ще бъде сменено с метално и ще бъде оборудвано със съвремени апарати и вероятно стария контролен електромер с надпис Elektrique de Sofia от 1947г за 15/53А (явно от белгийското ЕРП в София).
Последна промяна от PCL82 на пон яну 13, 2014 1:11 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Е, не знам за тебе, но ние предпазителите ги използваме в практиката, а не в теорията :partyman:
gogo7777 - майстор
Мдаа, аз само виртуално ги ползвам. :partyman:
MIRO_073 - майстор
thinkpad написа:
MIRO_073 написа:
В ей туй http://www.dacpol.eu/files/pl/katalog/4 ... /319-1.jpg слагаш туй http://www.filkab.com/images/category_p ... 358_bg.JPG
hidrazin - майстор
MIRO_073 написа:
В ей туй http://www.dacpol.eu/files/pl/katalog/4 ... /319-1.jpg слагаш туй http://www.filkab.com/images/category_p ... 358_bg.JPG
=D> Слагаш туй в онуй и после затръшваш вратата. :-D
Току що говорих с лаборанти на единия завод за башони. По "стандартите" един башон за НН трябва да устиска минимум 30min при ток 1,6In (тоя дето го пише на башона). Повече да, по-малко не. За ВВ предпазителите изпитанията се правят при 1,2In.
Та 25А башон на thinkpad трябва гарантирано да устиска 40А поне 30 минути, като при това температурата на изводите му да не се покачва над 100 градуса. На самата жичка вътре температурата в този режим надхвърля 150 градуса и е нормално по стандарт. Затова е кварцовия пясък вътре - гаси дъгата и охлажда жичката.
Това от кухнята на башоните родно производство.
:partyman:
P.S. Всеки да си носи сам раничката.
thinkpad - майстор
Тани написа:
Именно затова е трудно , а като се замисля сега, дори невъзможно, да се стигне до консенсус! Говорим за различни неща!
Тани, ама то ми излезна без пари, защото тоя предпазител първо го изровихме без да плащаме за него и второ - за друго, освен разглобяване не ставаше. Преди това беше ползван като контактор в един самонавит електрожен. :-D
MIRO_073 написа:
Хаха! Не това имах предвид... :lol:
hidrazin написа:
Току що говорих с лаборанти на единия завод за башони. По "стандартите" един башон за НН трябва да устиска минимум 30min при ток 1,6In (тоя дето го пише на башона). Повече да, по-малко не. За ВВ предпазителите изпитанията се правят при 1,2In.
Добре, то защото автоматичните не са по подобен начин? Аз съм виждал 16A да изгори точно при около 18-19А, а ти си говори...
И честно казано - КОЙ съм аз да споря със стандарта? А кой си ТИ да спориш с него? :-D
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 20

Тема "Въпроси за табло с предпазители" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: