• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, имам трансформатор 220в към 12в/5,25Амп 63Ват. Има ли как да се използва за пирограф или трябва преправяне? Подобен е на този само че клемите отгоре са четири 220/0/12/0 иначе визуално е същият. Отгоре пише elektrik 8028 dresden
Изображение
plamen6703 - майстор
Изгледай този клип https://www.youtube.com/watch?v=pUSOBst6rA8 има и други клипове в тази връзка. :partyman:
jordanvass - майстор
Трансформаторът е хубав, но 12V ще дойдат в повече, най-вероятно. Обикновено тези трансформатори имат отдолу връзка между намотките на двете макари. Там можеш да направиш допълнителен извод и ще разполагаш вече с 2 напрежения по 6V. Така с едното от тях може и да станат нещата. Само внимавай да не нацелиш извода от високото напрежение, щото и той е изведен отвън по подобен начин. Търси по-дебелия проводник. По-добре помоли някой, който разбира.
Имам и трансформатори от една самоделна лампова китарна глава 2 на брой предполагам единя е изходния. И двата са доста големи, но нямам понятие от токове.... аз съм по скоро по грубата работа. мога да си направя кутията писалката окабеляването и така нататък, но токове, съпротивления много тегаво :rolleyes: Иска ми се по конкретен отговор какво да променя в трафа, че да стане пирографче. Имам руски пирограф Узор но е слабичък за по сериозни неща.
DundyTheCroc - майстор
В този вид няма да стане, развивай цялата вторична, ако нямаш данни за трафа брой намотките, после навий 2.5мм2 като за 2 волта. За регулиране имаш няколко варианта: изводи на вторичната, мощен керамичен потенциометър на първичната, най-добре автотрансформатор. Като цяло най-важно е регулирането според типа работа и накрайника, така че е добре да е плавно.
Този траф е доста голям грубо около 10 на 12 сантиметра е желязото, но има много изводи, като най последната навивка е най дебела, а първите 2 извода от дясно бяха закачени на 220в, тоест единя край на дебелата навивка е на 220в. само тя ли трябва да се развие?
Изображение
Изображение
plamen6703 - майстор
Нещата клонят към помощ от приятел :wink: Поне малко с малко се иска да си запознат с устройството на трансформатора и ще се справиш, но в случая това не е така и от една страна ще ти е трудно, от друга страна ще е опасно да не пострадаш, ако действаш самостоятелно. :partyman:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Трансформатор за Пирограф : Помогнете" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: