• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 17
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Три годишен тест на магнитен "омекотител" - ЦЪЪЪК
И съвсем очаквания резултат след тези 3 години тест:
=== ВЫВОД ===
Магнитные преобразователи воды в целом, и Новая вода А032 в частности - это бесполезная ерунда. НЕ РАБОТАЮТ!
Мошениците дето продават тези у...йни разчитат точно на това.
Едва ли някой ще си направи такъв труд да прави толкова продължителен тест, да разглобява, да сглобява, на снима и пише...
Пък и ако го напише, ще изглежда ... не много умен дето се е прецакал.
И за другия сорт клиенти вече писах - хвалят си покупката.
Да може и някой друг да си купи и да не са единствените дето са се прецакали. :-D
Психология, а мошениците я владеят добре.
:partyman:
P.S. Мен в крайна сметка ми е през оная работа и парите са си ваши.
Но ... един да откажа от тая измама, все е добре.
Andri01 - майстор
Има ли нормален човек,който да вярва на написано в руската преса. "Наше лучше", всичко друго е боклук! Също като твоето кредо-"аз съм най-най..."! Вадиш от Google само и еднствено това което ти отърва :lol: :lol:
hidrazin - майстор
вт яну 30, 2024 1:28 pmAndri01 написа:
Вадиш от Google ...
А за теб дори това елементарно нещо е напълно непостижимо. Пълен талаш ... :-D
P.S. Безполезен ТРОЛ.
Andri01 - майстор
Някой да е виждал виждал умен и НЕ крадлив кашик старшина? :? :lol:
hidrazin - майстор
Ех душко, както винаги си тотален спамер. И никому непотребен.
Да те светна. Тези дето не стават за фатмаци ги правят водолази. Леко водолази като леко... :-D
И да не изплуват, няма да е голяма загуба.
P.S. Сорри за спама ама кога налазят безполезните тролове е така.
Andri01 - майстор
ххехе ,що се впрягаш? Да не би да си бил крадлив фатмак? С незавършена детска градина? :lol: :lol:
ivanovbg - майстор
вт яну 30, 2024 1:18 pmhidrazin написа:
Три годишен тест на магнитен "омекотител" - ЦЪЪЪК
И съвсем очаквания резултат след тези 3 години тест:
=== ВЫВОД ===
Магнитные преобразователи воды в целом, и Новая вода А032 в частности - это бесполезная ерунда. НЕ РАБОТАЮТ!
Мошениците дето продават тези у...йни разчитат точно на това.
Едва ли някой ще си направи такъв труд да прави толкова продължителен тест, да разглобява, да сглобява, на снима и пише...
Пък и ако го напише, ще изглежда ... не много умен дето се е прецакал.
И за другия сорт клиенти вече писах - хвалят си покупката.
Да може и някой друг да си купи и да не са единствените дето са се прецакали. :-D
Психология, а мошениците я владеят добре.
P.S. Мен в крайна сметка ми е през оная работа и парите са си ваши.
Но ... един да откажа от тая измама, все е добре.
Прочетох го от край докрай и има неточности.
1. Казва, че бойлерите им карали по година, пък неговия го тествал 3.
2. Казва в началото, че бойлера няма магнезиев електрод.
3. Накрая казва, че мекия накип бил от магнезиевия електрод.
4. За тези 3години веикато може да са сменили водата от друго място.
5. По правилно би било да се сложат един до друг два бойлера и на единия да се сложат магнити. Такъв тест бих признал.

И да ти кажа: пишат, че обработената вода си възвръща свойствата за 12 часа. Тоест за бойлер ако не е проточен не става или ефекта е малък.
За мен има ефект. Много бързо се познава. Когато е варовита много водата праха за пране се пени много малко - вижда се през прозореца на пералнята. След монтажа пяната се увеличава , така че прави нещо. По черните дрехи остават следи от варовика и хавлиените кърпи са като шкурка без омекотител. С магнита тези неща ги няма. С калгона също, но се превръщаш в абонат.

То 100% мисля, че няма как да работи. На 50%да работи е добре. Ако ти е сравнително мека водата и накипа спадне наполовина няма да го забележиш, но ако е доста варовита като при мен ще се забележи ефекта без да се напрягаш.

Харесва ми също, че не заменя калций с натрий като системите със смола. Знаеш че при високо кръвно се забранява готварската сол точно заради натриевите йони, а като пия и готвя с тази вода значи да почна да вдигам кръвно. Мерси. По добре да сменям бойлери и перални. Отделно с тези системи ставаш абонат за скъпи филтри и смоли. Та това може да не действа на 100%, но не ме превръща в абонат, а е от 10 до 100 пъти по евтино.

При сина сменят водопровода и до лятото ще пуснат пернишка вода от Студена. Тя е мека и може би няма да има смисъл от тези неща, но засега ме устройва ефекта който констатирах.
MamaMy - майстор
вт яну 30, 2024 3:54 pmivanovbg написа:
Харесва ми също, че не заменя калций с натрий като системите със смола. Знаеш че при високо кръвно се забранява готварската сол точно заради натриевите йони, а като пия и готвя с тази вода значи да почна да вдигам кръвно. Мерси. По добре да сменям бойлери и перални. Отделно с тези системи ставаш абонат за скъпи филтри и смоли. Та това може да не действа на 100%, но не ме превръща в абонат, а е от 10 до 100 пъти по евтино.
При сина сменят водопровода и до лятото ще пуснат пернишка вода от Студена. Тя е мека и може би няма да има смисъл от тези неща, но засега ме устройва ефекта който констатирах.
Не знам до колко си запознат с Йонообменната смола и нейното рециклиране. Водата от тази процедура въобще не ходи във водопровода. Тя се излива в канала и се правят няколко промивки на смолата преди да се ползва отново. А за цената на смолата съм силно скептичен. Нещо дето струва стотинки на теб да ти е скъпо :?
ivanovbg - майстор
вт яну 30, 2024 11:40 pmMamaMy написа:
вт яну 30, 2024 3:54 pmivanovbg написа:
Не знам до колко си запознат с Йонообменната смола и нейното рециклиране. Водата от тази процедура въобще не ходи във водопровода. Тя се излива в канала и се правят няколко промивки на смолата преди да се ползва отново. А за цената на смолата съм силно скептичен. Нещо дето струва стотинки на теб да ти е скъпо :?
Не знам много - това което съм чел е, че калциевитеи магнезиеви йони от питейната вода се лепят за смолата и се заменят от натриеви. Когато се натрупват много калциеви и магнезиеви йони, а натрия намалее се промива с разтвор на готварска сол зада се отделят калциевите и магнезиевите йони от смолата, попълват се с натриеви, а водата от промивката се изхвърля в канала.

Аз не говоря за тази дето се изхвърля, а за тази дето е пречистена. В нея остават натриеви йони дето не образуват налепи. Ако я пиеш няма ли да ти влиза повече натрий в кръвта и да почнеш да вдигаш кръвно, все едно ядеш много солени ястия?

Не знам колко струва тази смола, солта за промивка е обикновена готварска сол, но и тя вече не е стотинки за кило. За скъпо - еми тези инсталации са скъпи, също така се нуждаят и от ток. По време на промивката ако ми потрябва вода ко праим? Чакаме да свърши промивката и не дай си боже да спре в този момент тока. Да не говорим че ставам абонат и на определено време трябва да купувам смола, сол и резервни части - платки, помпи, клапани... Колко е една подръжка на такава машинерия във времето? Пералнята да сменя е в пъти по евтино.

Та аз не обичам такива условности. Тез магнити може и да действат на 10%, тоест 90% от котления камъкда си седи, о вече не ми вади очите и жената не мрънка и нямат никаква поддръжка. Тръбата на която са монтирани е медна и те са външни - на практика вечни. Тва от линка на Хидразинне знам кой китаец го е правил.
Прикачен файл:
134157602071398.jpg
134157602071398.jpg (5.38 KиБ) Видяна 443 пъти

П.П. Ся видях колко струва смолата - 25литра 200лв. А магнитите по горе 30. Колко действат - толкова. Според мен имат доста положителен ефект. Отделно четох за ползата от магнитно обработената вода за здравето. И ако нещо помага за здравето имам и допълнителен бонус за без пари. Виж онова скъпото дето го взех на сина за 400 уж по хубаво, но времето ще покаже. Ако ръждяса като в руския клип ще го изхвърля и ще му сложа магнити като при мен, че при него има магнити само на пералнята и миялната.
MamaMy - майстор
Всеки има право да вярва в нещо, но твоя бог е много странен. Бог Магнит омекотява водата, намалява разхода на гориво, даже и в наколенките го слагат. А някакви чудеса прави ли или само неща които и други ги могат?
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 17

Тема "Пералня и съдомиялна - много твърда вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: