• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 21
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Virtex - майстор
пон фев 10, 2025 11:25 pmhidrazin написа:
пон фев 10, 2025 10:35 pmBeTaTesTeR написа:
Не се занимавай с такова усложняване. Просто с 3 позиционния превключвател се отделяш от енергото ...
Моля всички четящи темата да игнорират тези ... НЕЩА и да не им обръщат внимание.
И не само това, като цяло писаниците на BeTaTesTeR често са неадекватни.

Из другите форуми има изключително висока позиция за себе си, естествено без никакво покритие, така че каквито и да е "съвети" от него може спокойно да се игнорират.
gogo7777 - майстор
Шефе, оправете се с тия ботове. Скъсаха ни от ебанье по всички раздели.
:lol:
Virtex - майстор
ср фев 12, 2025 10:21 amgogo7777 написа:
Шефе, оправете се с тия ботове. Скъсаха ни от ебанье по всички раздели.
:lol:
Знаят коя аудитория да таргетират с такива реклами ;)

Шегувам се, гледам спама се трие, има съмнения за мнения/теми, писани от "ботове", но не всичко се оказва такова.

Ако имаш други наблюдения може да споделиш.
prasse - специалист
ср фев 12, 2025 9:40 amBeTaTesTeR написа:
Тази схема е работеща, но само при трипроводна инсталация със заземяване, както си е и нарисувано. Трябва да си абсолютно сигурен, че в никой контакт няма мостчета към нулата и навсякъде средните пластини в контактите са свързани със заземяването.
При двупроводна инсталация е неприложима.
Кой глупак би си направил новата инсталация двупроводна? Такава, даже не коментираме.
gogo7777 - майстор
Има "заварено положение".....такива инсталации си съществуват до ден днешен......и то безпроблемно.
Аз лично ако опра до генератор, просто ще вкарам в къщата удължител, в който ще включвам само необходимото.
:drinkers:
Изисквания най, тире, различни.
Има големи консуматори, който са на щепсъл, има други, които за да захраня, трябва да колхозя нещо, ако няма поставен шалтер за генератор, с изведена връзка.
Един бойлер, например. Затова за себе си съм решил, че ще е през таблото. Ще включа което ми е нужно, а то и с ток от енергото си е пак така.
gogo7777 - майстор
Имаш напредък с тиретата. Дори и глупав си оригинал :lol:
prasse - специалист
Въпросът е друг - по-горе беше застъпена идеята за принудителното заземяване на единия от полюсите на изхода на генератора. Т.е. от IT-схема, колегата предлага да се премине към нещо като... не знам какво (ТТ, TN или друго...)...
Моля за коментари!
ср фев 12, 2025 3:23 pmgogo7777 написа:
Имаш напредък с тиретата. Дори и глупав си оригинал :lol:
Смело твърдение, което затвърждава моето за психичното ти здраве. Притеснен съм!
gogo7777 - майстор
Аз съм луд по цялата си глава. Ама твоя случай е интересен и достоен за анализ.
:drinkers:
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 21

Тема "Инсталация на селска къща! Заземяване, ДТЗ , вкопаване на кабели и друго.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: