• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
XpacTa - специалист
Мисля че за всички, които не могат да си спретнат подобно решение сами е добре да се каже, че ако си вземат някоя от модерните WiFi камери (Tapo, IMOU и т.н.) и си плащат абонамент към производителя ще получат нещо подобно. Ако нямат наличен хардуер в първите една-две години дори ще им е по-изгодно.
brum - майстор
Я разкажи малко повече за тези камери. Колко пари са, какво представлява услугата която представят?
XpacTa - специалист
Просто всички производители искат да се качат на влакчето с абонаментните услуги. Камерите сякаш са по-евтини от нормалните камери (например Hik Vision), лошото е че масово нямат PoE, а са си с отделен захранващ адаптер. Ако ползваш облачната им услуга имаш разни AI функции като разпознаване на човек, които работят значително по-надеждно от обикновения motion detection. Аз не ги ползвам, защото си имах чисто нов хард и взех само едно евтино NVR-че.

Примерно Tapo има следните функции за 3,50 евро на месец (на камера) (или нещо от сорта на 30-35 евро за година):
Преглед на живо
Незабавни известия
Двупосочно аудио
Зони на активност
Локално съхранение
Датчик за движение
30-дневна история на видеоклиповете**
Богати известия с моментни снимки
ИИ откриване***
Зони за поверителност

Например аз с моя NVR нямам AI засичане на хора като колегата по-горе и камерата записва при всяко движение. Трябва да си играя да изрежа зоната така че да не засича клони храсти и други и пак се задейства например от светлини на автомобили.
Lisko - майстор
За частта с телеграм дай малко инфо ако може - имат ли безплатен API чрез който човек да може да праща месиджи?
Мен за съвсем друга цел ме интересува, не за камери и охрана, но след като си разучил.

Намерих добър отговор тук:
https://www.callmebot.com/blog/free-api ... -messages/
има за Сигнал, за Месинджър, за Уотсап, за Телеграм
Перфектно за лична употреба (тоест когато пращаш само до себе си)
Nimi - специалист
вт апр 29, 2025 10:22 pmXpacTa написа:
Просто всички производители искат да се качат на влакчето с абонаментните услуги. Камерите сякаш са по-евтини от нормалните камери (например Hik Vision), лошото е че масово нямат PoE, а са си с отделен захранващ адаптер. Ако ползваш облачната им услуга имаш разни AI функции като разпознаване на човек, които работят значително по-надеждно от обикновения motion detection. Аз не ги ползвам, защото си имах чисто нов хард и взех само едно евтино NVR-че.

.......

Например аз с моя NVR нямам AI засичане на хора като колегата по-горе и камерата записва при всяко движение. Трябва да си играя да изрежа зоната така че да не засича клони храсти и други и пак се задейства например от светлини на автомобили.
NVR-ите които имам собствен SMD (смарт моушън детект) за камери на същия производител без SND или на други производители закачени по Onvif съвсем не са от бюджетните серии. Скъпи са и се ползват когато искаш да добавиш интелигентни функции без да сменяш камерите.
В класическия случай разпознаването на хора/автомобили се прави от камерите, а не от NVR-a. Трябва да си запознат много добре и с настойките на устройствата.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Видео наблюдение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: