• 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 111
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tzetz009 - специалист
ср ное 20, 2019 1:54 pmBLUEPUPIL-2 написа:
..... Мина през турската фурна и пак „доди“ на моят лайтмотив. Да е по-широчко (по-големичко), че да има мегдан за ел. маневри, ревизии, преправяния и пр. подобни дейности. Иначе няма ел. тръпка, елементите са минималистично изпилени и няма да има нужда от екзотичните връзки на BLUE-то....
:) Е , да но тука нещата опират до друго . Става въпрос за понятието " надежден брой комутации" . И за вездесъщия "програмиран" кратък живот на съвременната домакинска техника . А ей това реленце за тия китайски ампери дали ги има и 200 комутации . 'Сичкото ток за фурната минава през него . Дали ще обикалям магазините да търся същото ??? Може би трябва , но определено няма !!!
Прикачен файл:
IMG_20191120_211935.jpg
:partyman: :partyman: :partyman:
sokolov.91 - майстор
Свързвал съм със спайка 10 жици от СВТ кабел с различна дебелина на жилата. От 2.5 квадрата до 4 квадрата. Събрах ги в общ сноб и ги забелих по около 20см. В началото на изолацията ги омотах с изолорванд. Хванах ги през изолирбанда с едни чираци и с пръсти им засуках крайщата до колкото мога, колкото да им задам профил. И после им хванах крайщата в патронника на един як винтоверт. Един човек държи чораците, другия с винтоверта дърпа яко и на бавни обороти навива. После частта от жиците дето е била в патронника се отрязва и спайката се прегъва на 2. Яко увиване с изолирбанд с уше накрая и връщане на обратно до изолацията. Е нема такава яка свръзка на толкова много жила за без пари... Е нема!
hidrazin - майстор
ср ное 20, 2019 10:40 pmsokolov.91 написа:
Е нема такава яка свръзка на толкова много жила за без пари... Е нема!
Да. И като е събуди - краката ти отвити... :-D
:partyman:
sokolov.91 - майстор
ср ное 20, 2019 11:47 pmhidrazin написа:
Е нема такава яка свръзка на толкова много жила за без пари... Е нема!
Да. И като е събуди - краката ти отвити... :-D
Е добре. Не са били 10 жила по 4 и 2.5 квадрата САМО. Щото патронника на винтоверта се отваря до 12мм. Ама са били 10 жила и е имало и 4 и 2.5 квадрата. И доста яка свръзка стана за без пари.
hidrazin - майстор
Не е станало "яка свръзка" а някакво недоразумение...
sokolov.91 - майстор
чет ное 21, 2019 12:53 amhidrazin написа:
Не е станало "яка свръзка" а някакво недоразумение...

Много яко изглеждаше. Жилата оплетени заедно все 1 са едно цяло.
BLUEPUPIL-2 - специалист
ср ное 20, 2019 8:57 pmnikolov333 написа:
Аз па нийде не видех фотос на прословутата връзка на стабилизатора с разклонительо.
Хидри ми забрани, категорично да качвам каквито и да било смимкала на моите интерпретационни изпълнения на кабелна връзка.

sokolov.91, няма смисъл да спориш с хидри, той си е чиста проба електро екстремист. Нищо че преобладаващата част от връзките в БГ домовете са направени с усукване/увиване.
zz_stefanov - майстор
Свързвал съм със спайка 10 жици от СВТ кабел с различна дебелина на жилата. От 2.5 квадрата до 4 квадрата. Събрах ги в общ сноб и ги забелих по около 20см. В началото на изолацията ги омотах с изолорванд. Хванах ги през изолирбанда с едни чираци и с пръсти им засуках крайщата до колкото мога, колкото да им задам профил. И после им хванах крайщата в патронника на един як винтоверт. Един човек държи чораците, другия с винтоверта дърпа яко и на бавни обороти навива. После частта от жиците дето е била в патронника се отрязва и спайката се прегъва на 2. Яко увиване с изолирбанд с уше накрая и връщане на обратно до изолацията. Е нема такава яка свръзка на толкова много жила за без пари... Е нема!
Точно такава 'яка връзка' заварих в две от таблата си. С времето по малките диаметри вече се движеха и прецъркваха, като се включи консуматор.
Изглежда яко само като е току що направено
Andri01 - майстор
Шшшшт! Козирувате,кръгооом на 360 градуса и отивате да си правите връзките...както си решите :) :partyman:
gogo7777 - майстор
Не ми хулете спайките......
.....кръъъгом обратно в строя. :)
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 111

Тема "Кабелни връзки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: