Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ribnikolaevi - майстор
Някой знае ли откъде в София мага да си купя терморегулатр, с който искам да включвам канален вентилатор при достигане на температура 40 градуса?
Идеята е да се охлажда хладилник, който е добре затворен, а над него има и фурна. При покачване на температурата се включва системата за вентилация, на която разчитам да охлади хладилника.
Подсказаха ми да търся терморегулатор за ютия. Но каквото и да потърся в гугъла, не излиза нищо за София, а ми е спешно, не искам да чакам срок за доставка. Освен това ми се струва че мога да намеря подобно нещо под 10 лв, така че не искам да давам 50-200 лева за разни скъпи устройства, които няма да ползвам ефективно.
ribnikolaevi - майстор
След мегатърсене в интернет намерих в един магазин на Мадрид 40. Тази вечер ще мина да си взема. Говорих с продавачите по телефона и имат налични. Цената е под 6 лева.
zz_stefanov - майстор
Ако хладилника ти е извън гаранция, включи вентилатота на куплунг успоредно на компресора. Това ако фурната не топли пространството, иначе можв да си усложниш живота с терморегулатор за подово (примерно), който обаче трябва да има нормално отворен контакт.
shotik - майстор
http://constructor.bg/shop/product_info ... ts_id=9940

С три режима е -за отопляване,за охлаждане и за минусови температури.Ползвам го за включване вентилатора на охл.течност на колата и съм доволен!
emil_v r - майстор
[quote="zz_stefanov"]Ако хладилника ти е извън гаранция, включи вентилатота на куплунг успоредно на компресора.

Това е гениално Стефанов , аз пусках вент. по цял ден на по-ниско напр. но не съм се сетил така!
zz_stefanov - майстор
Чак гениално не е. Да се надяваме, че електрониката на хладилника не следи тока и да се бърка от едно вентилаторче добавено във веригата. В случая проба-грешка.
Последна промяна от zz_stefanov на пон юни 23, 2008 10:42 pm, променено общо 1 път.
ribnikolaevi - майстор
Благодаря за отговорите. В същия магазин, който посочих, ми продадоха термостат с два изхода, съответно единия за температура под тази, на която е настроен и един за по-високи температури. Работнитя диапазон е 30-90 градуса по Целзий, мисля да го настроя на 40 отначало, после може да го завиша леко.

Тема "терморегулатор за вентилатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: