Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bikerider_ - специалист
Здравейте!
Скоро ще ми се налага да купувам нов хладилник и затова се оглеждам за марки и модели. Засега се спрях на по 1 модел на Либхер и Електролукс.
http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=09027159
http://technomarket.bg/product_detail.p ... d=09019215
Либхер-ът е малко по-висок и харчи малко повече, сглобява се в БГ и не знам заради марката или нещо друго, ми вдъхва доверие.
Електролукс-ът е впечатляващ с разхода си на енергия, но нямам никакви впечатления от тази марка.
И така - трябва ми хладилник до 160см макс(всъщност идеалният размер за мен е 140, но така и не намерих тази височина с долна камера), с долна, а не с горна камера(фризер). Ще се радвам и ще съм ви благодарен да споделите впечатления от 2-те марки или от конкретните модели, а защо не и от друга марка и модел, от които сте доволни. Разбира се с горепосочените параметри поне!
А и - има ли според вас съществена разлика в цените на техниката в различните техно-хипермаркетите и къде смятате, че са най-ниски?
velsi - Почетен майстор
Днес инцидентно купувах хладилник. Взех Либхер, но по-малък модел и се гордея с избора си. Няма лошо, че е правен в България. По-добре ли е в Турция или в Китай например. Имам познати в Техномаркет и те също одобриха избора ми.
rusev - специалист
Съществена разлика в цените на тези вериги няма по-принцип. Относно хладилниците имам преки наблщдения върху по-големите братчета и на двата модела(Лиебхера е у нас, а Електролукса у баба ми), работят вече 2год. без проблеми, но аз лично съм по-доволен от Лиебхера, малко по-безшумен е.
ОФФ Пък и е немска марка, независимо, че е правен в Пловдив, а аз съм си привърженик на немската техника.
bikerider_ - специалист
И аз съм привърженик на немската техника и макар, че в началото бях твърдо решен да е Либхер, като сравнявам 2-та конкретни модела, Електролукс-ът ме плени с ниския си разход на ток и малко по-малката височина. А реално не знам нищо за марката Електролукс и разчитам на вас, да ме посъветвате! 2:0 за Либхер засега... :wink:
velsi - Почетен майстор
Имай в предвид, че лъжат с данните за консумацията, така че не гледай само това. Пък и какво са 30-40 киловатчаса разлика на година....
Имаше два модела Либхер. Единия клас А за 549 лв и другия А+ за 599. Беше изложен по-скъпия. Питахме каква е разликата и ни казаха, че единствената разлика е в консумацията. Бяха залепили лепенка с консумация 244 kWh. Казаха ми, че на другия е 288. Реших, че не си заслужава и взехме по-евтиния. Прибрах се в къщи и проверих в Интернет. Консумация 306,6 за този модел по всички сайтове. Направи ми впечатление в магазина, че бяха залепени три лепенки една върху друга. Явно като поседи в магазина и консумацията му "пада". :-D
bikerider_ - специалист
Ясно. Ами ще погледна специално за тези 2 модела в интернет как е консумацията. Аз по принцип си знам, че в тези големите хипермаркети не може да се вярва на "компетентното" мнение на т.нар. продавач консултанти. Те или са по-неосведомени от мен горките, и каквото и да ги попитам, мънкат, като недоучили студенти, в най-честия случай, или лъжат и мажат на кило, за да си продадат залежаващите боклуци. Иначе искам и да е тих и надежден, новия уред, като цяло. Да не става много скреж вътре, но и да не изсушава всичко непокрито. С две думи, добра машина. :wink: Затова попитах за отзиви тук. Надявам се на още мнения! :)
rusev - специалист
Ако няма nofrost система, няма да изсушава чак толкова много. Моят Лиебхер има вентилатор за по-бързо достигане на зададената температура, но не изсушава повече от другите. А също така има два термостата и може да се изключват хладилната част и фризера по отделно. Електролукса не е така.
bikerider_ - специалист
Доколкото виждам и 2-та посочени от мен модела нямат no frost. А и ако съм осведомен правилно, моделите под 1000лв. нямат подобна "екстра"
:-D В кавички, понеже съм чувал, че въпросната система пресушавала прекалено много всичко, що е без капак или в кутия в хладилника.
Последна промяна от bikerider_ на пет юни 27, 2008 1:45 pm, променено общо 1 път.
Антония - специалист
Имат. Нашият струваше 980 лева :-D Всъщност мисля, че по-новите модели LG го имат задължително -- и са на прилични цени при това. Чувам много добри отзиви за поведението им, защо не разгледаш какво предлагат? Аз съм мноооогооо доволна от no frost технологията, вече никога не бих си взела хладилник без нея.
bikerider_ - специалист
Защото бъджетът ми е до 650 засега. А и не съм сигурен, че LG е добра марка за хладилници. Корейска марка, нали? btw Еlectrolux каква марка са?! :?

Тема "Кой хладилник да избера?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: