Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
докера - специалист
Моя братовчедка има пералня Зануси , която днес й направила следния номер - Сложила прането , избрала програмата и натиснала "Старт" , но пералнята не започнала да пълни вода , а само бучала. Пробвала различни програми , но със същото продължение . Попитах я дали е пробвала да пусне само центрофуга , защото имам едно на ум , че може да е прецакан клапана на чистата вода , а почти всички програми започват с пускане на вода , но не се е сетила .

Някой да се сеща за възможна причина по тези симптоми ?
Кофтито в случая е , че гаранцията е изтекла преди 3 месеца :?
Justy - майстор
Правилно си се сетил за вентила на входа. Ама, центрофугиране не върши работа. Всеки режим започва с пълнене. И продължава при достигане на горно ниво. Проблемът е във вентила.
Trifun - специалист
Даам, и моето предположение е вентила.
При пералните, ако не е затворена вратата и ако няма най-малко ниско ниво вода, нищо не работи, освен центрофугата, за която се иска само затворена врата и да НЯМА вода. През цялото време, докато се центрофужи, е включена и помпата - за да изпомпва изцедената от дрехите вода.
докера - специалист
"Проблема" се оказа 2 годишната дъщеричка на братовчедка ми :-D .
Имала навик когато се докопа до пералнята , да натиска и върти де що копче й попадне и пералнята в крайна сметка се защитила , като блокирала :lol:
Днес , следпрочитане на указанията в книжката и след прещракване на някои копчалъци , пералнята си работи като за световно \:D/
mitcd - специалист
Докер ти хвърли в размисъл толкова народ.А после видя Занусито на братовчедка си .Ако не ми бачка клапана на студената вода на моята пералня веднага ще се сетя.Сушилнята мога да я пусна и без вода,а също и центрофугирането.
докера - специалист
Ами така е :? , като първо давам консултации по телефона .... :-D

Тема "Проблем с пералня Зануси" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: