Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ribnikolaevi - майстор
Знаете ли начин да разклоня кабел за 7 товара.
Входящият кабел е 6-ца.
Някои от кабелите след това разлонение са мостови, други не. В момента съм го вързал в една разклонителна кутия с клемореди, но е малък ужас и абсолятно не е ремонтопригодно, ако се наложи. Освен това товарите са твърде различни като мощност, най-мощният е вградена фурна. Казаха ми, че като почне да грее кабела на фурната, и другите кабели ще се загряват, което естествено не е добре.
Предполагам има такива продукти, нещо като шина с винтчета /като кутиите с прекъсвачите/, с която шина да разклоня кабела. Не знам обаче нито име на продукта, нито дали наистина има такъв продукт.
Помагайте.
:?:
PCL82 - майстор
Доколкото схващам от описанието става дума за кръг в кухня. Консуматорите там трябва да са разделени на отделни кръгове. Не може мощната печка, захранена с 6мм2 да стои на същия кръг с останалите уреди. То-може ако се ограничи тока.Според мен на мястото на тези 7 връзки трябва да се постави табло с автоматични прекъсвачи. Иначе защита няма. Връзките могат да станат по различни начини-нулеви шини, токови клеми, уши болтове и шайби, шпилки с шайби и гайки и т.н.
ribnikolaevi - майстор
Благодаря, вече си реших проблема двойно, мой познат ми е купил нещо /още не знам какво точно/, а друг ми даде такива "клеми" за промишлени цели - 10 мм2.
Кръговете са два - един 4 и един 6.
Фурната и котлоните са разделени. Също и на кръговете. общо консуматорите ми са 14 броя. Но някои не са мощни, други ще се ползват сравнително рядко, трети са за уреди, които не работят непрекъснато. Все пак кръговете са изчислени да поемат пълното натоварване.

Тема "разклонение на токов кръг за 7 товара" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: