• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте.Мой приятел наскоро си купи монофазен генератор
HONDA EB 11000-3,5kw,който работеше само един месец или по точно
около десет часа общо,след което спря да произвежда ток.Мотора пали от раз,но няма никакво напрежение.След като го разглобих се оказа,че едната четка е залепнала към четкодържателя.Освободих четката и я смених с нова но пак нищо.Премерих напрежението на четките -7v.Почистих колектора на ротора,но без успех.Иначе хондата отвякъде си личи че е китайско производство.Моля дайте съвети.
PCL82 - майстор
На една хижа си имах работа с един монофазен бензинов генератор. Имаше една интересна особеност-два контакта шуко 16А. За да почне да прави ток трябваше да извадиш щепсела от контакта, да пуснеш аграгата и тогава да включиш щепсела. Ако забравиш щепсела включен на този контакт ток не излиза, появява се на другия, затова местиш щепсела на другия. Двата контакта бяха равнопоставени, но се редуваха.
1115 - специалист
mushanov написа:
Здравейте.Мой приятел наскоро си купи монофазен генератор
HONDA EB 11000-3,5kw,който работеше само един месец или по точно
около десет часа общо,след което спря да произвежда ток.Мотора пали от раз,но няма никакво напрежение.След като го разглобих се оказа,че едната четка е залепнала към четкодържателя.Освободих четката и я смених с нова но пак нищо.Премерих напрежението на четките -7v.Почистих колектора на ротора,но без успех.Иначе хондата отвякъде си личи че е китайско производство.Моля дайте съвети.
Ами твоя човек се е прекарал.
И то зверски - тези генератори "ХОНДА" ги продават ромите на "Битака".
От далече личи китайското в тях. Чисто нов ми го предлагаха за 600лв. и паднах от смях. Това са всъщност пренадписани "РАЙДЕРИ" от 300лв.

Та по-добре да си търси резервни части от генератор "РАЙДЕР" - какъвто в същност е въпросната "ХОНДА" .
Предполагам има в представилтеството части.
BoBo72 - специалист
имам същия генератор и той така спря двигателя работи но ток няма Разглобих го и о изненада Генератора се беше размотал, И статора и ротора ,и понеже е в гаранция така 4 пъти.ИЗХВЪРЛИ ГО,
rumeniak - специалист
Момчета, аз се прекарах и си купих такъв уж Хонда за 350 лв ...... Дайте съвет какво да го правя. След като прочетох темата не смея да го ползвам. Ще ми се да се оттърва от него бързо и безболезнено. Мамка им и мангали.
ditronix - специалист
Два генератора HONDA EX 5500 ги ползваме вече много време.Всъщност единият работи на апаратурата от 80-тте години,когато все още тя не е била наша.Вторият го купихме от тук-КАРАДА Варна.Никакви проблеми,естествено първият има малко завишен разход и проява на сиптоми за поизносен двигател.Искам само да ви кажа че цената на новия генератор преди 4 или 5 години беше 6500 лева!За 1000 лева няма как да купите оригинална машина-само транспортът и от Япония вероятно доближава тази сума!А в крайна сметка тези почти нови генератори,които оплаквате-каквито и да са,нямат ли гаранция?
Biso - специалист
:shock: Брех, наистина ли са чак такива пръчки, че преди 4 дена и аз си взех такъв с найлоните още. Ама бях наясно, че е менте.
Заедно с един перфоратор (също менте) BOSH GBH 2-26 DRE с двата вида патронни накрайници, манговците (с бял мерцедес :lol: ) ми ги дадоха за 400лв с лек пазарлък.

Пак казвам, че бях наясно, че не са истински машините, но пък същите Райдър-и в Бриколажа струват 399лв. Бях ги гледал преди това.

А в багажника им имаше поне още 10-тина машинки....къртачи, перфоратори, винтоверти, бормашини, аргон..... на Hitachi, Bosh, Makita и т.н. Някои ги бяха понапрашили..... уж работили. :-D Пък през процепите се виждаше, че турбинките им са чисти.
Първо ми излязоха с номера, че били майстори на обект в Синеморец и не им бил платил гръцки предприемач. :-D Хохохо...... гръцки предприемач по южното БГ черноморие. Такъв филм няма.
Като им казах, че са китайски ментета, и че HONDA никога няма да си сложи логото на подобно творение, смениха плочата.

Да взема да ги снимам ли, че и други съфорумници да не изгорят..... :?

Ама "Bosh"-а вчера успешно разбърка 400 кила мускатово грозде с чепките..... :-D
1115 - специалист
Ето това продават мангалите, но са отлепили лепенката и са написали Хонда.

http://www.bitak.net/364966-novi-benzin ... w65ks.html
zimel - специалист
И аз съм от прецаканите, купих си от битака една моторна резачка ХУСКВАРНА , АМА на път за вкъщи се замислих и запона да ме гложди от вътре.... и след като проверих в сайта се оказа , че не произвеждат такъв модел.
За перфораторите продаващи се на битака съм чувал , че нарочно ги цапат все едно са оригинални,ползвани и крадени инструменти.
  • 1
  • 2

Тема "Генератор HONDA EB 11000" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: