В момента монтирам в къщи алармена система на Парадокс с модул Спектра 1727. При закупуването и, не зная какво броих, но реших че са ми необходими 5 зони (4 обемни датчика и 1 МУК), в рекламата пишеше че модула е с 6 зони. Оказа се после че е с 4 зони + 1 клавиатурна + 1пожарна (пак са 6 де). Така че в момента ще включа 4-те обемни на зоните а МУК на клавиатурната. ОБАЧЕ ????? имам питане-къде и как се свързва тампер зоната, има ли начин да се свърже така, че да се ползва а и в последствие когато реша да се включа в СОТ специалистите им да не мрънкат че няма тампер. Предпочитам да ми отговаряте с малки чертежчета, малко съм инженер, от обяснения не желая да разбирам. Опитах се да приложа схеми на свързване на алармата на pdf вмъкнат в doc формат, но не се получи. Ето сайт на руски http://www.paradox-russia.ru/files/Cont ... V11_RU.pdf . Очаквам до получа по-подробни обяснения, а в последствие ще питам , ако има нещо неясно и по "НАСТРОЙКИ", на вече монтираната система.
adiadi72 написа:........... Предпочитам да ми отговаряте с малки чертежчета, малко съм инженер, от обяснения не желая да разбирам.........Очаквам до получа по-подробни обяснения, а в последствие ще питам , ако има нещо неясно и по "НАСТРОЙКИ", на вече монтираната система.

Само да вмъкна, че форумът няма автоматичен компютърен отговор, и хората, които пишат тук го правят доброволно, и без заплащане.
Надявам се разбираш защо го казвам това...