Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
BAT_GOIKO - специалист
Здравейте,

имам комбинирана печка (4 котлона и фурна) на горение, като интересното е че от няколко дни фурната (всичките и функции) могат да бъдат пуснати само ако е включен и някой от котлоните (не зависимо на каква степен). Моля ако някой е имал подобен проблем или има примерна схема да помогне за да бъдем по енергийно ефективни. Сега като печем нещо във фурната отгоре можем да печем филийки на конвейр (но няма желаещи да ги ядат)

Благодаря предварително
BAT_GOIKO
PCL82 - майстор
Тези печки са направени да могат да се захранват с една, две или три фази и нула. За целта се ползват три моста, които се свързват по различен начин в зависимост от захранването. Имащ или грешка в свързването или лоша връзка. Спри тока и провери тези връзки в клемната кутия отзад на печката. В книжката на печката трябва да има схеми.
fox_vt - майстор
Това от няколко дена ли се е получило или още отначало е било така :?:
докера - специалист
......като интересното е че от няколко дни фурната (всичките и функции) могат да бъдат пуснати само ако е включен и някой от котлоните (не зависимо на каква степен)......
:wink:
fikata - майстор
Отваряй,гледай,мери и търси причината. :idea:
Все пак печка е.Не е талавизир или електронен колайдер.
zz_stefanov - майстор
Залагам на вътрешно прекъсване на нулата примерно :)
wlado.. - напреднал
Какъв модел е печката..
fox_vt - майстор
докера видях го това поста ми беше относно колегата PCL82.Едно е да е станало скоро съвсем друго е отначало да е така което обезмисля неправилно включване.Нека автора да напише модела на печката може да намерим схема ако е с електронно управление всичко е възможно.
Има ли дигитален часовник? Ако има и не е сверен, проблема може да е от там. Но не би трябвало да тръгва и при пуснати котлони. Това по спомен.

Тема "Фурната работи само когато е включен и котлон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: