Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Horhe - напреднал
Здравейте, поразгледах с търсачката, но не видях това, което ме интересува - затова питам - имам лунички на 220V - след ремонта тавана е с гипскартон и изолация с вата - ако монтирам луничките трябва да изрежа и от ватата за да влязат, но забелязах, че доста се нагряват фасунките /порцеланови/, та въпроса ми е следния - дали е безопасно да ги слагам във ватата или да ги сменям с 12 или други, които не нагряват толкова - то по принцип ватата уж не горяла ама не ми се правят експерименти...
Trifun - специалист
Всички лунички ( дори и тези на 12 V ) се загряват - това си е халогенна лампа в края на краищата. Не загряват единствено светодиодните лунички, но те пък и не светят така силно като халогенните, а и цената им е една :shock:
Просто изрежи по-голямо пространство от ватата около луничките.
А ватата наистина би трябвало да е негорима - вземи едно парче от нея и пробвай.
vankata - напреднал
Монтирай над луничката парче ламарина или по дебело фолио с дюбел,през ватата-директно в тавана
докера - специалист
Независимо от вида на ватата, "каменна" или "стъклена" , тя е НЕГОРИМ материал , така че не се притеснявай от запалване или стапяне :wink:
Както те е посъветвал Trifun , остави малко пространство около фасунгите и готово :wink:

Тема "Лунички - нагряване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: