Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sasooooooooo - "специалист"
Имам правен от баща ми усилвател. Още от началото има лек брум, който последно време като послушам повечко време музика и се засилва! Баща ми казва, че брума не може да го махне. Аз се сещам, че по кабелната като се появи брум, дойдаха техниците и сложиха някакво филтърче. Та... има ли филтърче и за моя проблем? :?
martjn - напреднал
За какво става въпрос?Лампов или транзисторен?Само усилвател без радио?
Justy - майстор
Дай данни за захранването на усилвателя - тип изправяне, ако можеш и схема. Брумът идва по захранване и по рядко от влошена екранировка на входа.
ssi - специалист
Най-вероятно филтриращите кондензатори след изправителя на захранването са остарели.
mitcd - специалист
Кабелната няма нищо общо с усилвателя.Окъси входа на усилвателя.Ако пак има брум значи е от захранването(или нещо по схемата му) ,но ако спре значи е от кабела на входния сигнал.
martjn написа:
За какво става въпрос?Лампов или транзисторен?Само усилвател без радио?
Усилвателя е транзисторен по Quad схема, 2х17 /а, според мен е 2х35/, без радио. Иначе като изключим брума съм много доволен от него - и високите му високи и ниските му - ниски, без да криви или оцветява звука...
mitcd написа:
Окъси входа на усилвателя.
Понеже не разбирам много много, имаш впредвид да свържа плюса с масата от музикалния вход на усилвателя? :?
Justy - майстор
Не, за бога - ще изтряскаш захранването :shock: Входния жак има два проводника - маса и активен. Тях ги свързваш накъсо.
Justy написа:
Не, за бога - ще изтряскаш захранването :shock: Входния жак има два проводника - маса и активен. Тях ги свързваш накъсо.
е, да де това имах в предвид :lol:
След провеждането на УСПЕШЕН експеримент :lol: установих, че нищо не се промени!
Ако беше поне фаза и нула, да се чуе, ама... :lol: :lol: :lol:

Тема "Брум в усилвател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: