Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Някой може ли да ми изпрати схема за стълбищно осветление с фотоклетка? Много ще съм ви благодарен!
zoro1 - специалист
Как с фотоклетка?Бутоните по етажите още ли ще са действащи или ще се махат?Ако ще се махат по добре сложи часовник/за нощна енергия е супер/ и си гласиш времената,при нас така съм го вързал ,че фотоклетката се задейства от коли ,или ако е много светла ноща не се включва.
П.С. Фоторелето е от тука :
http://hobby.neomontana-bg.com/kit84.htm#
pavelari - майстор
Аз предполагам, че човека пита - как като си влезе в блока /къщата/ да му се запалят лампите?
Интересното е, че пита за схема - а ако може да чете схеми, при наличието на фотоклетки с толкова елементарни схеми за свързване едва ли ще му е проблем сам да си върже една фотоклетка паралелно на лихт бутоните и да изтегли една нуличка от някъде /примерно от таблото, което често се намира до входната врата/, защото масово фотоклетките са с три жички :idea:
Justy - майстор
idalv написа:
Някой може ли да ми изпрати схема за стълбищно осветление с фотоклетка? Много ще съм ви благодарен!
Обемен датчик ли имаш предвид? И да работят ли бутоните, както питат колегите :?
ако те разбирам правилно имаш предвид,че когато през деня е светло стълбищното осветление да не работи и вечер естествено да свети при натискане на лихт-бутона.Най-лесният вариант(според мене де) е да си купиш такъв стълбищен автомат (със фотоклетка) и да го монтираш на мястото на стария.На него има и схема на връзване.

Тема "Схема за стълбищно осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: