• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте на всички от форума .
Въпроса ми е ,може ли да се добави отделен вход за топла вода на пералнята.
На парно съм, което почва да работи от октомври до май.За това ми дойде тази идея.
Пералнята работи почти всеки ден за това си мисля че си заслужава да се помисли по този въпрос .
Предполагам че това го прави програматора ,но идеята е без да се сменява той.
Някой ако е запознат да пише. Типа на програматора е 5000.
Justy - майстор
Майстор си отвсякъде! Ако вземеш от топлата вода ти се отчита от водомера. Може би от радиатора :shock: Ще спрете ли да мислите как да крадете !!!
Любо - специалист
може вместо студена да и подаваш топла ,така пералнята ще консумира по малко ток за нагряване,но ще плакне с топла така че не знам струва ли си като цена
Bobivan - специалист
Ако видиш каква мърсотия тече по радиаторите ,никога нема да ти хрумне такава идея.... :lol: :lol: :lol:
Първо,НЕ СЪМ КЛИЕНТ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ,ЗА ДА МЕ ОБВИНЯВАТЕ В КРАЖБА. :evil: .Имам парно ,собствено, което си го паля с дърва и въглища .Ясно господин СПЕЦИАЛИСТЕ,с явно болен мозък.Парното ми загрява бойлер със серпентина, 120 литров .Така че имам достатъчно топла вода,за това ми хрумна тази идея .Пералнята е с един вентил,аз си купих един който ще го монтирам за топлата вода .Мисълта ми е ,какво ще го управлява него ,за да пусне вода за основното пране и след това да го изключи.
Justy - майстор
Наистина сме специалисти, затова и питаш. Вентила на пералнята иска определено налягане, ако не се лъжа минимум 1 атм. Ние гледаме да те предпазим от грешки.
galin.com - специалист
Майсторе, още от втория пост започваш да обиждаш. А в същото време искаш помощ. Е така никой няма да ти помогне.

До момента си открил топлата вода сега ти трябва и пералня с два входа. Все по-рядко се намират вече. Преди ги правеше предимно General Electric и се намираха сега не знам какво е положението. Казвам ти го защото ползвам такава 4 години но е вързана към БГВ на ТЕЦ. Досега работи без забележки. Цената й тогава беше с около 30% по висока от същия модел само със студена вода. Твоята ако е само със студена не можеш (поне не лесно и изгодно) да преправиш, защото има различно програмиране на отделните режими кога от къде и каква вода да взима, да й премери температурата и да я смеси и т. н. Верояността да намериш същия програматор който да контролира и топла вода е малка.
velsi - Почетен майстор
Ако трябва да бъдем честни, Justy съгласи се, че в случая не реагира съвсем адекватно. Не можеш разбрал, не разбрал да обвиняваш човека в каквото и да било само щото така ти е хрумнало на тебе.
Justy - майстор
Напротив, Велси, при така поставения въпрос, считам, че отговорих правилно. Но, да не издребняваме, ако някой се счита обиден, да ми отговори на ЛС. А за входното налягане съм прав / ако не е елиминиран датчика / :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не можеш да переш с топла вода. Прането си иска първо студена за отмиване на биологичните замърсявания, после топла за отмиване на мазнинните. Ако директно с топла вода, то ще пресечеш белтъчините (от потта) и всичкото пране ще е приятно мърляво на цвят.
Отделно, че различните материи искат различна температура на водата. Затова е тозо сложен избор на температури по програматорите.
  • 1
  • 2

Тема "Вход за топла вода на пералня Силтал" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: