Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bou81 - специалист
Някои може ли да ми даде схема на свързване на трифазен ел мотор в монофазна мрежа,предварително благодаря
Justy - майстор
Е, за мощността не питаш, ама явно не те интересува. Можеш да ползваш 30 % от номиналната мощност при дълговременен режим.
bou81 - специалист
значи това еедно малко ел. моторче от вентилация мисляче беше 0.5kw аконе се лъжа.Идеята ми е да направя от него шмиргел и лентов шлаиф от него, мисля че тази мощност ще ми е достатъчна.Ако някой може да ми даде някакви идей за това ще съм му много благодарен
sek.1 - специалист
По принцип става но трябва много точно да сметнеш стойностите на кондензаторите защото иначе двигателя много бързо хвърля облак пушек и спира реално при прехвърляне от трифазно на монофазно захранване се губи около 30% от мошноста .
lyki - специалист
Виж ето това тук,може да ти помогне
http://www.tehcomservis.com/forum/topic ... =6&topic=3
Милен - майстор
Сканирах ти няколко странички от едно книжленце посветено на темата.
Правил съм подобна рационализация на трифазен мотор от нафтова горелка 350W, 220V/380V тр./зв., който трябваше да се използва за духалка. Мотора го пресвързах от звезда в триъгълник по схемата б) от първата страница.
Кондензаторите си е малко въпрос на налучкване. Използвах само работен кондензатор около 30-40мкФ, при което мотора стартираше стабилно, при демонтирана дроселна клапа на турбината на горелката т.е. пускане на вентилатора натоварен с максималното му количество въздух.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Тема "трифазен мотор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: