Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
cecemece - напреднал
В хола си сложихме таван от гипсокартон с много лунички и искаме вместо обикновен ключ да си сложим ключ-реле (незнам как се казва точно), за да си намаляме осветлението когато гледаме телевизор например. Луничките са на 12V, а релето koeто видяхме е на 220V и продавача каза, че не ставало. Трябвало да търсим ключ-реле на 12V. Вярно ли е това, защото досега където и да питаме няма такива?
Justy - майстор
Към луничките за 12 V се продават трансформатори. Регулирането се извършва с ДИМЕР. Трябва да се убедите, че трансформаторът не е електронен преобразувател. Виж темите за ДИМЕР.
cecemece - напреднал
Да уточня, че тавана е вече направен с трансформатори на 12V, които не са елекртонни, просто трябва да се смени ключа. Какъв е този димер, на колко волта е? Този на 220 става ли (такива има в Практикер например)?
Любо - специалист
точно димер става .слагаш го на мястото на ключа.Има го и в елитис преди практик ер по 2 лева.всъщност навсякъде ги има на различни цени.
Justy - майстор
Любо написа:
точно димер става .слагаш го на мястото на ключа.Има го и в елитис преди практик ер по 2 лева.всъщност навсякъде ги има на различни цени.
Димер за 2 лв. не съм срещал. 15-25 там варират. Ако ги намираш по 2 - вземи ми 5 :wink:

Тема "Въпрос за ключ-реле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: